Cererile de plata pentru motorina folosita in 2015 se depun la APIA pana pe 31 ianuarie

agricultura-300x225.jpg

apia-motorinaAgentia de Plati şi Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca pana pe 31 ianuarie, se depun cererile de plata privind acordarea ajutorului de stat pentru motorina utilizata in agricultura in trimestrul IV al anului 2015.

Ajutorul de stat se acorda sub forma de rambursare a diferentei dintre acciza standard şi acciza redusa pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura, a carui valoare unitara, determinata potrivit prevederilor art. 218 din Legea nr. 571/2003, cu modificarile şi completarile ulterioare şi OMADR nr. 2.236/2015 este de 1,7975 lei/litru.

Beneficiarii ajutorului de stat achizitioneaza cantitatile necesare de motorina şi solicita documentele fiscale de vanzare emise de furnizori pe numele acestora, in vederea efectuarii lucrarilor mecanizate in agricultura in trimestrul IV al anului 2015, in sectoarele vegetal, zootehnic şi imbunatatiri funciare.

Cererile de plata cuprind informatii cu privire la suprafetele de teren, inclusiv pe structura de culturi şi/sau pe efectivele de animale/pasari/albine/viermi de matase, pe care le exploateaza solicitantul şi/sau pe lucrarile de imbunatatiri funciare, pe care acesta le-a executat pe perioada de aplicare a schemei de ajutor de stat şi se depun insotite de o situatie centralizatoare privind cantitatile de motorina utilizate la lucrarile mecanizate din agricultura aferente trimestrului IV al anului 2015 şi de documentele fiscale de vanzare emise de furnizori pe numele beneficiarilor pentru cantitatile de motorina achizitionate.

Potrivit informatiilor furnizate la nivel national de APIA, pentru primele trei trimestre din anul 2015, fermierii romani au primit 1,79 lei/litrul de motorina. Ajutorul de stat pentru motorina se acorda prin rambursarea diferentei dintre acciza standard şi acciza redusa practicata la motorina folosita in agricultura. Rata accizei reduse pentru motorina folosita in agricultura in 2015 este 99,498 lei/1.000 de litri.

Sursa: Gorjeanul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.