Schemele de agro-mediu – ce trebuie sa stie un fermier

agricultura-MADR.jpg

agricultura MADRFermierii romani mai pot accesa fonduri pentru agromediu si clima, care le pot aduce mai multi bani la subventiile solicitate prin APIA.

In acest sens, prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 exista urmatoarele: Submasura 10.1 „Pachete de agro-mediu si clima”, Sub-masura 11.1 „Sprijin pentru conversia la metodele de agricultura ecologica” si Sub-masura 11.2 „Sprijin pentru mentinerea practicilor de agricultura ecologica”.

Datorita noii Politici Agricole Comune 2015-2020, multe dintre masurile si schemele de sprijin gestionate de APIA au fost modificate. In ceea ce priveste cuantumul platilor pe agro-mediu, acesta a fost in mare parte crescut fata de cel inregistrat in 2014.

De exemplu, valoarea schemei de sprijin pentru pajisti cu inalta valoare naturala, aferenta Submasurii 10.1 este de 93 de euro/ha/an. De asemenea, fermierii pot accesa si plati pentru practici agricole traditionale, lucrarile manuale pe pajistile de fanete fiind remunerate cu 100 de euro/ha/an, conform datelor postate pe Ministerul Agriculturii.

Mai multe detalii: www.stiriagricole.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.