Cetatea Fagaras reabilitata cu 20 de milioane de lei, fonduri europene

646x404-1.jpg

Banii europeni vor fi folositi pentru reabilitari, dar si pentru amenajarea unor ateliere mestesugaresti permanente. Vor fi construite doua poduri mobile si se va amenaja fostul sant de aparare al cetatii.

Primaria Fagaras a lansat licitatia pentru a gasi un constructor care sa se ocupe de lucrari. Sunt acceptate sa participe firme specializate in restaurarea monumentelor istorice. Ofertele sunt asteptate pana in 29 ianuarie, iar investitia se ridica la 20 de milioane de lei. Lucrarile vor incepe in gara si vor dura doi ani si jumatate.

Banii europeni vor fi folositi pentru reabilitari, dar si pentru amenajarea unor ateliere mestesugaresti permanente. Vor fi construite doua poduri mobile si se va amenaja fostul sant de aparare al cetatiiDe asemenea cu ajutorul finantarii vor fi curatate zidurile cetatii pe care s-a adunat pamant.

Cetatea Fagaras a avut in 2016 130.000 de vizitatori. In ultimii cinci ani numarul de turisti a crescut exponential datorita investitiilor facute de autoritati.Turnul Rosu, Turnul Temnita, dar si fosta Crama vor putea fi vizitate anul acesta pentru prima data in istoria fortaretei. Primaria a investit 1,3 milioane de lei pentru redeschiderea celor trei atractii. O alta mare atractie a cetatii este garda formata din zece strajeri (pedestrasi cum li se spunea in urma cu cateva secole). Soldatii poarta armuri si vor face schimbul de garda in fiecare sambata si duminica la ora 12.00. Costumele sunt cat se poate de autentice si sunt copii fidele ale celor care au existat in secolul al XVII-lea. Au fost realizate dupa schitele existente la muzeul cetatii din Fagaras.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.