Cine sunt anonimii care au pus Oradea pe harta proiectelor europene

Oradea9-600x400.jpg

Oradea se reinventează de la un an la altul, fiind și un exemplu de bune practici în toată țara la capitolul proiectelor cu fonduri europene. În spatele succesului acestor proiecte, dar și în spatele administrației municipiului și chiar a imaginii primarului Ilie Bolojan stă o mână de anonimi: echipa de la Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională.

Pentru orădeanul de rând, schimbarea la față a orașului a ajuns să fie un lucru normal. În urmă cu zece ani însă, când lua naștere echipa de la Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională (DMPFI) de la Primăria Municipiului Oradea, cele mai multe dintre proiecte erau greu de imaginat. Oradea era un oraș frumos, cu o mulțime de comori ascunse sub munți de praf, stricat de „cutiile de chibrituri” hidoase construite de comuniști și intercalate între clădiri cu arhitectură de tip baroc sau secession.

Era nevoie de cineva care să de jos colbul de praf de pe clădiri și să încerce o adaptare a lui la nevoile prezentului, dar toți cei aleși să facă asta, unii chiar cu intenții bune, eșuaseră. Aderarea României la UE a adus cu sine accesul mai facil la fondurile europene, dar era nevoie de cineva cu viziune și oameni capabili să scrie proiecte. În acest context a apărut ideea înființării unui compartiment la Primăria Oradea care să se ocupe doar de proiecte europene.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.