Finantare pentru colaborarea cu tarile din Parteneriatul Estic – cerere de propuneri de proiecte EuropeAid, antreprenoriat social pentru tineri

tineri_83969600.jpeg

Comisia Europeana a deschis cererea de propuneri de proiecte 2019 a initiativei „UE pentru tineri”, demers care vizeaza tinerii din zona Parteneriatului Estic, care se confrunta cu provocari socio-economice comune. Cererea, având în vedere acest context, sprijina propunerile care aduc în prim-plan dezvoltarea antreprenoriatului social, prin dezvoltarea capacitatii administrative, si sustinerea înfiintarii ecosistemului favorabil acestuia.SymphoPay, platforma de integrare a plăților cu cardul la POS, anunță o nouă rundă de finanțare în valoare de 650.000 Euro condusă de Early Game Ventures, fond finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate. La rundă au participat GECAD Ventures, Sparking Capital și business angels.

Status: Inactiv
Depunere: 29 martie 2019
Buget: 6.000.000 euro

Obiective generale

Tinerii din Parteneriatul Estic (PE) se confruntă cu o serie de provocări socio-economice comune. De la începutul tranziției către o economie de piață, situația de pe piața muncii s-a schimbat și a devenit mai incertă. Acest lucru se datorează, printre altele, inadecvării calificărilor şi abilităților, insuficiente în domeniul afacerilor și managementului, educației și formării non-incluzive și lipsei politicilor active privind piața muncii și a strategiilor de activare. În acest context, antreprenoriatul social poate fi o cale către o tranziție de succes pentru mulți tineri, contribuind în același timp la realizarea obiectivelor sociale, de mediu și comunitare.

În prezent, nu există o înțelegere clară a conceptului de antreprenoriat social în țările partenere din Europa de Est. Guvernele naționale nu oferă sprijin suficient sub formă de subvenții, stimulente fiscale sau instruiri. Majoritatea fondurilor provin de la organizații donatoare străine, care, cu toate acestea, nu au nicio coordonare sau cooperare cu alte părți interesate. În plus, antreprenorii sociali aspiranţi adesea nu dispun de competențe și de cunoștințe privind accesul la finanțare și capacitatea lor pentru producție, astfel încât marea majoritate a întreprinderilor sociale nu depășesc stadiul de proiect. Această cerere are în vedere acest context pentru dezvoltarea antreprenoriatului social prin dezvoltarea capacității și susținerea înființării ecosistemului antreprenorial social.

Obiectiv global

Pe baza activităților și a rezultatelor obținute în cadrul primei etape a programului în curs de desfășurare „UE pentru tineri” lansat la sfârșitul anului 2017, a doua etapă va continua să promoveze capacitatea de inserție profesională și participarea activă a tinerilor în societate și economie prin dezvoltarea competențelor și sprijinirea acestora pentru a deveni lideri și antreprenori.

Obiectivul global al prezentei cereri de propuneri este de a stimula potențialul antreprenorial al tinerilor din regiunea Parteneriatului Estic în domeniul antreprenoriatului social, în special pentru a contribui la coeziunea socială, ocuparea forței de muncă, incluziunea și reducerea inegalităților.

Obiectivele specifice ale prezentei cereri de propuneri sunt:

1. Să ofere tinerilor creativi din regiunea Parteneriatului Estic cunoștințele și abilitățile pentru înființarea de întreprinderi sociale durabile;
2. Să sprijine dezvoltarea și prosperarea unui ecosistem favorizant pentru întreprinderile sociale în țările partenere din Europa de Est.

Prioritati

  • Sprijinirea, în special, a întreprinderilor sociale inițiate sau dezvoltate de tineri care au potențialul : de a realiza soluții inovatoare cu un impact social și ecologic clar, de a fi aduse la
    scară mai largă și a fi transferate ca modele altor tineri antreprenori,
  • Încurajarea cooperării și coordonării între părțile interesate principale în domeniile antreprenoriatului social, de exemplu factorii de decizie politică, antreprenorii sociali, intermediarii financiari, donatorii internaționali,
  • Asigurarea accesului tinerilor dezavantajați, inclusiv a tinerilor din zonele rurale și a femeilor tinere.

Eligibilitate

State membre ale UE; ţări ale Parteneriatul Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina).

Buget si depunere

  • 6.000.000 euro între 50% și 90% cofinanțare
  • 29 martie 2019 (ora 16.00 la Bruxelles)

Instituție responsabilă

Comisia Europeană
Direcția generală vecinătate și negocieri de extindere
Unitatea C2 – Armenia, Azerbaidjan, Belarus şi Partenariatul Estic
Adresă: Rue de la Loi 15
B-1000 Bruxelles
Belgia

Contact:

Întrebările pot fi trimise prin e-mail, cu maximum 21 de zile înainte de termenul limită de
depunere a notelor de concept, la adresa de mai jos, indicând clar referința cererii de propuneri:
[email protected]

DOCUMENTATIE

Website-ul programului

Ghidul Solicitantului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top