Cine sunt cei 10 antreprenorii selectati pentru Competitia Europeana de Inovare Sociala?

competitie-europeana-finalisti.png

competitie-europeana-finalistiFinalistii anului 2015 ai Competitiei Europene de Inovare Sociala au fost selectati din lista de 30 de semifinalisti si un total de peste 1400 de aplicanti din mai mult de 40 de tari.

Competitia din acest an a cautat in mod specific idei care sa promoveze “Noi Modalitati de Crestere” in societatea Europeana. Ideea din spatele competitiei este sa creeze si sa permita noi modalitati de crestere economica care pot crea schimbari sistemice si un impact pozitiv asupra societatii.

Ideile selectate au potentialul de a aduce valoare indivizilor, comunitatilor, tarilor si chiar unor regiuni intregi, si sa reflecte probleme si inrijorarile din centrul multor vieti ale europenilor. Inovatiile doresc sa creeze solutii si sa raspunda unor preocupari, precum cea a imbatranirii populatiei, risipa de mancare, productie durabila, agricultura organica si accesibilitate.

Finalistii provin din mai multe tari europene, precum Belgia, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia si Poland, si ideile lor reflecta creativitatea unei generatii de europeni care au trait in perioada de crestere si ascensiune si au o viziune pentru inovare si pentru a crea un model de crestere mai sustenabil:

• Apiform – Sit-in beekeeping – Bosnia si Herzegovina
• De Landgenoten – Belgia
• LastMinuteSottoCasa – Italia
• Mela Wear – Germania
• Phee – Grecia
• Samaritan Mobile Care Complex – Letonia
• Smart Hearing Aid – Croatia
• The Freebird Club – Irlanda
• The Social Good Vending Machine – Polonia
• Wheeliz – Franta

Cei 30 de semi-finalisti au participat la academia de mentoring din Viena in luna septembrie, unde au lucrat alaturi de experti in inovare sociala, pentru a-si perfectiona ideile si dezvolta planul de business inainte de a-l prezenta juriului.

Juriul este format din inovatori sociali de succes din toate zonei Europene, care evalueaza in mod critic puterea fiecarui plan de business si care au selectat cele mai promitatoare 10 idei.

Competitia Europeana de Inovare Sociala este despre identificarea ideilor grozave si, chiar daca nu toate vor fi castigatoare, faptul ca sunt selectate ca semi-finalisti sau finalisti este un castig fantastic. Mergi inainte cu incredere – organizatia ta poate si va schimba lumea, putin cate putin si este o intreaga retea acolo in Europa pentru a te sprijini.”

Cei zece finalisti vor concura pentru sansa lor de a castiga unul din cele trei premii de €50,000 la ceremonia din Bruxelles din data de 25 noiembrie. inscrierile la acest eveniment se pot realiza pe pagina: bit.ly/EUSICawards

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.