CIP: Apel de manifestare a interesului in vederea stabilirii unei liste de experti externi pentru evaluare de propuneri

liste.jpg

Aviz pentru cerere de manifestare a interesului, in vederea realizarii unei liste de experti externi pentru activitati legate de evaluarea programelor: “Energie Inteligenta pentru Europa”, “Eco-Inovare”, “Marco Polo” 2013.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 30.09.2013
Suma maxima: 450 euro/zi

listeAgentia executiva pentru Competitivitate si Inovare (EACI) a Comisiei Europene a lansat apelul de manifestare a interesului, in vederea stabilirii unei liste de experti externi pentru evaluare de propuneri depuse in cadrul cererilor specifice ale programelor sectoriale: «Energie Inteligenta pentru Europa», «Eco-inovare» si «Marco Polo» – «Programul Cadru pentru Competitivitate si Inovare».

Obiective:

  • stabilirea unei liste de experti externi care sa contribuie la evaluarea activitatilor legate de aplicarea programelor “Energie Inteligenta pentru Europa”, Eco-Inovare (in cadrul CIP) si “Marco Polo”.

Activitati:

  • evaluarea propunerilor depuse la cererile de propuneri, in conformitate cu diferitele obiective ale programelor si politicilor mentionate si cu criteriile publicate pentru cererile si programele de formare specifice;
  • evaluarea activitatilor si proiectelor incheiate sau in curs de desfasurare in cadrul programelor mentionate;
  • evaluarea programelor mentionate.

Domenii de expertiza:

  • Energie inteligenta pentru Europa: eficacitate energetica, energie regenerabila, aspecte orizontale precum educatia si formarea, protectia mediului, comunicare, definirea politicilor in domeniu, monitorizare si evaluare, comunitati durabile, etc.
  • Eco-inovare: procese de productie mai curate si produse si servicii inovatoare care sa respecte normele de mediu, sprijin pentru companii, in special pentru IMM-uri, etc.
  • Marco Polo: logistica, experienta in TEN-T, transporturi rutiere, maritime, feroviar, comunicare in transporturi, transport intermodal, etc.

Pot depune proiecte: autoritati publice locale si regionale, centre de cercetare, IMM-uri, companii, agentii si camere, universitati, asociatii, etc.

Se acorda un cuantum de 450 euro/zi pentru maximum 30 zile/an.

Intrebarile referitoare la protectia datelor personale pot fi trimise la: [email protected].

Data limita de depunere a formularului de inscriere: 30 septembrie 2013.

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Europa.eu

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghidul programului

Formular de aplicare

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.