CJ Arad a semnat primul contract din cadrul proiectului de management al deseurilor

cj-arad-contract-deseuri.jpg

Judetul Arad se numara intre primele judete din Romania unde se va realiza colectarea selectiva a deseurilor, a afirmat luni presedintele Consiliului Judetean Arad, Iustin Cionca, cu ocazia semnarii contractului de concesionare a serviciului de salubrizare (colectare si transport) cu operatorul care a castigat licitatia organizata pentru aceasta activitate.

“Putem afirma ca Aradul se afla intre primele judete din Romania unde se va pune accentul pe colectarea selectiva a deseurilor. De la media nationala de sub 5%, cat este in prezent, ne-am propus sa ajungem, intr-un an de zile, la aproximativ 30%. Astazi, la CJ Arad am semnat contractul cu reprezentantii firmei RETIM Ecologic Service SRL Timisoara, operatorul care va colecta si va transporta deseurile, pentru zona 1 a judetului, care cuprinde 25 de Unitati Administrativ-Teritoriale, intre care se numara si municipiul Arad“, a declarat presedintele Iustin Cionca.

Acesta a aratat ca proiectul presupune si o informare a cetatenilor, pentru ca acestia sa inteleaga exact ce inseamna colectarea selectiva, care sunt beneficiile ei si ce efort presupune.

La randul sau, vicepresedintele CJ Arad, Sergiu Bilcea, a spus ca Aradul se numara printre primele judete care se afla intr-un stadiu avansat al implementarii acestui proiect. “Este un proiect ambitios, inedit pentru Romania, cu o valoare semnificativa, de peste 30 de milioane de euro. Ne-am dorit un raport pret/calitate cat mai corect si consideram ca acest tarif, 2,62 lei/persoana/luna, in mediul rural, respectiv 7,02 lei/ persoana/ luna in mediul urban raspunde dorintelor noastre”, a mai spus vicepresedintele Sergiu Bilcea, care detine functia de presedinte al Adunarii Generale a Asociatilor de la Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Sistem Integrat de Deseuri (ADI- SIGD).

El a subliniat importanta finalizarii acestui proiect, sistemul de colectare urmand sa functioneze la capacitate maxima in cel mult sase luni de la semnarea contractului. “Trebuie mentionat faptul ca prin implementarea acestui proiect s-a realizat inchiderea gropilor de gunoi neconforme, vom ajunge la o colectare selectiva de minimum 30% in tot judetul, obiective care odata indeplinite ne vor scuti de plata unor amenzi”, a completat Sergiu Bilcea.

In prezent, dintre cele 34 de judete care au aplicat pentru proiectul european de management al deseurilor, 12 au finalizat in termen documentatia iar in judetele Arad, Timis, Neamt, Sibiu si Covasna proiectul a inceput sa functioneze.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.