Cluj-Napoca este orasul cel mai interesat de Romania Startup Nation

Start-up-Nation-Romania-01.png

Dupa 2 saptamani de la realizarea primului sondaj, echipa Cilv Consulting revine cu noi rezultate, folosindu-se de doua esantioane. Primul dintre ele este format din 12.626 de vizitatori unici pe pagina dedicata programului Romania Startup Nation, asa cum sunt ei prezentati de platforma Google Analytics, vizite inregistrate in intervalul 3-9 aprilie.

Principalele rezultate evidentiate sunt:

  • 50% dintre persoanele interesate de programul Startup Nation au varsta cuprinsa intre 25 si 34 de ani, fiind urmati de categoria de varsta 35-44 de ani (26.03%);
  • 61.27% dintre cei care ar dori sa acceseze programul Startup Nation sunt de sex masculin;
  • 5% dintre potentialii aplicanti la program sunt din afara Romaniei. Pe primul loc in clasamentului tarilor, in afara Romaniei, se afla Regatul Unit, semn ca Brexit-ul a obligat multi romani sa gaseasca alternative si sa ia in considerare intoarcerea in tara;
  • 40.07% dintre cei interesati de finantare sunt din Bucuresti. Daca raportam insa aceste numere la totalul populatiei observam ca in Cluj-Napoca exista un interes chiar mai mare. 1 din 380 de bucuresteni s-au interesat de program, in timp ce in Cluj-Napoca vorbim de 1 din 247.
  • Urmatoarele doua statistici sunt obtinute din formularul de contact al companiei noastre, in intervalul ultimelor doua saptamani:
  • 43% dintre respondenti sunt interesati sa acceseze programul avand o companie in domeniul serviciilor;
  • 77.1% pot contribui la implementarea planului de afaceri cu o suma cuprinsa intre 0 si 5.000 de euro.

“Interesul crescut din partea regiunii aferente Cluj-Napoca indica o dezvoltare rapida a zonei, ceea ce ar inseamna ca urmatorul exercitiu bugetar al Uniunii Europene, pe langa Bucuresti-Ilfov, si Cluj-Napoca sa fie considerata zona dezvoltata si sa nu se mai acorde finantare. Ceea ce in final pentru Romania este o veste buna. Cu cat vom avea mai multe zone dezvoltate cu atat nivelul de trai mediu in Romania va creste.” (Silviu Draganescu, Cilv Consulting)”.

Programul pentru stimularea infiintarii intreprinderilor mici si milocii ”Start-up Nation Romania” este o initiativa coordonata de catre Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, urmand a fi lansata in luna mai 2017. Acesta se va acorda sub forma unui ajutor de minimis in valoare maxima de 200.000 de lei, reprezentand 100% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile. Procedura de implementare se afla in consultare publica.

Mai multe detalii despre accesare programului pot fi accesate la: www.planul-de-afaceri.ro/plan-de-afacere-finantare-stat/romania-start-up-nation/.

Daca sunteti in cautarea unui consultant, accesati cerere.finantare.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.