CNAIR: Documentatia privind proiectarea si executia primului tronson al Drumului Expres Craiova – Pitesti, transmisa la ANAP

imageResize-1.jpg

Documentatia privind proiectarea si executia primului tronson al Drumului Expres Craiova – Pitesti a fost inaintata marti catre Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP) pentru validare, a anuntat Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Tronsonul I este cuprins intre km 0+000 — km 17+700 si va fi construit intre varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova si limita judetului Dolj. Acest prim tronson va traversa teritoriile administrative ale localitatilor Craiova, Ghercesti, Pielesti si Robanesti. Valoarea estimata, fara TVA, este de 479.802.905,88 lei.

Drumul expres Craiova — Pitesti va avea o lungime de 121,185 kilometri si va permite deplasarea cu o viteza de 130 km/h, similara celei aferente unei autostrazi. Acest drum expres va avea totodata un profil de 4 benzi de circulatie si va beneficia de toate elementele de siguranta specifice unei autostrazi.

“Principalul element care va face diferenta intre acest drum expres si o autostrada este banda de urgenta, care in cazul drumului expres este de 1,5 metri. Acest drum va asigura o conexiune corespunzatoare a zonei de Sud — Vest a Romaniei la Coridorul IV Pan European si va ajuta la corelarea cu proiectele de mare infrastructura deja demarate la nivelul Coridoarelor IV si IX Pan Europene. Constructia acestui drum expres este importanta inclusiv prin faptul ca elimina traficul de tranzit din zonele urbane, faciliteaza mobilitatea fortei de munca si incurajeaza dezvoltarea economica a zonei de Sud — Vest a Romaniei”, se arata in comunicatul CNAIR.

Compania de drumuri precizeaza ca “s-au facut toate eforturile pentru ca acest proiect sa beneficieze de finantare nerambursabila in actualul exercitiu financiar”, dar in vederea scurtarii timpului de executie si pentru punerea in circulatie a acestui drum expres cu aproximativ 3 ani mai devreme, compania a decis, printre altele, sa utilizeze resursele existente.

Potrivit sursei citate, un element important in atingerea acestui obiectiv este si existenta unui acord de mediu valabil.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.