CNI a finalizat procesul de receptie a Complexului Sportiv Craiova

627x0.jpg

Astazi, 7 noiembrie 2017, a fost finalizata receptia Stadionului din cadrul Complexului sportiv din municipiul Craiova de catre Compania Nationala de Investitii. Obiectivul a fost predat catre beneficiar, respectiv Primaria Craiova.

Obiectivul de investitii urmeaza sa primeasca avizele din partea ISU, FRF si LPF, sarcina obtinerii acestora revenind beneficiarului, respectiv Primaria municipiului Craiova care raspunde si de organizarea de competitii sau alte manifestari in cadrul complexului sportiv.

Stadionul de fotbal, cu o valoare de aproximativ 240.000.000 de lei, are o capacitate de 30.983 de locuri in tribune pentru spectatori, dupa cum urmeaza:

  • 232 de locuri pentru persoane cu dizabilitati in scaune cu rotile, inclusiv insotitori;
  • 350 de locuri pentru reprezentantii mass-media;
  • 2368 de locuri pentru spectatori VIP, din care 440 de locuri in loje;
  • 28.033 de locuri pentru public.

De asemenea, beneficiaza de spatii pentru sportivi (vestiare cu grupuri sanitare, sali de antrenament, cabinet medical), pentru presa (tribuna media, zona de lucru pentru presa, sala de conferinte, zona mixta, zona flash interviu si studiouri TV etc.) si administratie (birouri, sali de sedinta si proiectie, spatii de depozitare, vestiare etc.). Complexul include o zona de cazare sportiva cu camere si cu facilitati de recuperare pentru sportivi si este prevazut cu parcari si accese de diferite categorii concepute si realizate intr-o maniera de organizare flexibila, care permite folosirea optima a spatiului, in functie de necesitatile organizatorilor de evenimente din fiecare dintre cele 3 obiective : Stadion de fotbal, Sala Polivalenta si Stadion de atletism.

Stadionul a fost conceput pentru a putea gazdui meciuri din cadrul UEFA Champions League, UEFA Europa League, FRF – Liga I. Stadionul va putea fi folosit de asemenea pentru alte tipuri de sporturi: rugby (Rugby Union si Rugby League, rugby in 7), oina, hochei pe iarba, minihochei sau fotbal american. Se vor putea organiza in incinta complexului sportiv si concerte, târguri, expozitii, evenimente culturale si sociale.

Obiectivul de investitii Complex Sportiv Craiova – Stadion de fotbal, realizat prin ”Programul national de constructii de interes public”, subprogramul ”Complexuri sportive”, derulat de Ministerul Dezvoltarii Ragionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE) prin Compania Nationala de Investitii, a fost aprobat in anul 2014, luna octombrie prin emiterea Hotarârii de Guvern nr 900/2014, contractul a fost semnat in luna mai 2015 iar in luna septembrie au demarat lucrarile de executie. Astfel, la doi ani de la demararea lucrarilor, CNI a predat catre primaria Craiova un obiectiv mult asteptat catre iubitorii fotbalului.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.