Noi credite bancare pentru IMM, cu garantie de stat

Euro-Morgue_2.jpg

O banca din Romania sustine ca va acorda firmelor mici si mijlocii credite cu garatii de la stat de pana la 80%, fara a mai solicita IMM-urilor alte garantii mobiliare sau imobiliare, se arata intr-un comunicat remis marti StartupCafe.ro.

Potrivit comunicatului, OTP Bank Romȃnia a incheiat un parteneriat cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) pentru un nou instrument de garantare, intitulat OPTIMM.

Cele doua institutii financoare spun ca acest instrument faciliteaza accesul clientilor IMM la produsele de finantare destinate activitatii curente.

Astfel, clientii OTP Bank ”pot beneficia de garantia emisa de FNGCIMM, de maximum 80% din valoarea produselor de finantare acordate, fara solicitarea altor garantii mobiliare sau imobiliare” – sustin banca si fondul, in comunicatul de presa comun.

Prin acest instrument de garantare ar urma sa fie sprijiniti clientii persoane juridice care nu dispun de garantii suficiente pentru accesarea unei finantari.

Potrivit sursei citate, conditiile la aceste credite petru firmele mici si mijlocii vor fi:

  • Procent garantat de maximum 80% din valoarea finantarii, in cazul finantarii activitatii curente, inclusiv scrisori de garantie bancara;
  • Nu se solicita garantii reale, astfel clientii pot accesa rapid o solutie de finantare, fara costuri suplimentare, necesare constituirii garantiilor;
  • Valoarea maxima a unei garantii individuale emise in baza parteneriatului este de 200.000 lei (sau echivalentul in valuta), pentru finantari de maximum 250.000 lei (sau echivalentul in valuta);
  • Garantiile aferente finantarilor cu destinatia capital de lucru, inclusiv scrisori de garantie bancara pot fi acordate pe perioade de maximum 24 luni, respectiv pentru finantari a caror valabilitate nu depaseste 23 luni. Prelungirea acestor garantii se va face pe perioade consecutive de maximum 24 de luni;
  • Termen de raspuns rapid si costuri reduse din partea FNGCIMM, pentru emiterea garantiei;
  • Consultanta de specialitate gratuita din partea OTP Bank, prin suportul acordat in alegerea variantei optime de finantare.

In conditiile in care in prezent National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri acorda masiv garantii de stat pentru persoanele fizice care isi cumpara locuinta in programul Prima Casa, directorul FNGCIMM, Alexandru Petrescu, spune ca institutia financiara a statului se reorienteaza catre mediul de afaceri.

„Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, in optica reorientarii politicii sale institutionale catre mediul de afaceri, a creat un produs de garantare calibrat pe nevoile antreprenorilor si adaptat la provocarile actuale ale pietei” – a spus Alexandru Petrescu, director general al FNGCIMM, citat de comunicat.

Sursa: Startupcafe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.