CNI a finalizat si predat catre beneficiari patru noi obiective de investitii

phpThumb_generated_thumbnailjpg.jpg

Saptamana trecuta, Compania Nationala de Investitii (CNI), institutie aflata sub autoritatea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), a receptionat si predat catre beneficiari patru noi obiective de investitii, respectiv o sala de sport, doua asezaminte culturale si un complex de chilii cu anexe gospodaresti la Manastirea Dragomirna. Proiectele CNI au fost realizate prin Programul National de Constructii de Interes Public sau Social (PNCIPS).

Cele patru obiective de investitii au fost realizate in:

  •  judetul Iasi (localitatea Targu Frumos): sala de sport cu tribuna de 180 de locuri, la Liceul Teoretic “Ion Neculce”;
  • judetul Suceava (localitatea Dragomirna): construire chilii cu anexe gospodaresti la Manastirea Dragomirna;
  • judetul Caras Severin (comuna Sasca Montana, sat Bogodint): reabilitare asezamant cultural;
  • judetul Teleorman (localitatea Buzescu): reabilitare asezamant cultural.

Sala de sport din localitatea Targu Frumos este realizata dupa un proiect tip al CNI, este de tip monovolum, structurata astfel incat parterul este dedicat sportivilor si activitatilor sportive, iar etajul constituie tribuna pentru cei 180 de spectatori. Sala de sport a fost prevazuta pentru practicarea mai multor discipline sportive (handbal, baschet, tenis si volei) si poate fi utilizata atat pentru competitii de nivel local, cat si judetean.

In cazul Manastirii Dragomirna, investitia a presupus executia unei cladiri noi, care sa respecte normele si standardele in vigoare, precum si specificitatea activitatilor manastiresti. Astfel, noul corp de cladire are la parter spatii dedicate bucatariei, salii de mese, salii de sedinte si cabinetelor medicale, iar etajul si mansarda sunt destinate chiliilor.

Lucrarile privind cele doua asezaminte culturale din judeţele Caras Severin si Teleorman au constat in realizarea unor lucrari de consolidare, refacerea sau inlocuirea elementelor structurale degradate, interventii la nivelul finisajelor interioare si exterioare, reamenajarea trotuarelor perimetrale cladirilor. De asemenea, au avut loc interventii la nivelul instalatiilor (electrice, termice, sanitare si de protecţie la incendiu), precum si asigurarea utilitatilor, dotarilor si echipamentelor necesare.

Valoarea totala a contractelor aferente celor patru obiective a fost de peste 14.841.000 de lei cu TVA. Investitiile au fost predate catre beneficiari prin protocol de predare-primire, acestia urmand sa stabileasca modul de exploatare a acestora.

Finantarea s-a asigurat, in conditiile legii, de catre MDRAP prin CNI S.A. in limita fondurilor alocate anual cu aceasta destinatie, respectiv pentru Programul National de Constructii de Interes Public sau Social.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.