CNMR a solicitat ministrului Marius Nica o evaluare a neregulilor si intarzierilor la nivelul Autoritatilor de Management

imageResize-4.jpg

Coalitia Nationala pentru Modernizarea Romaniei (CNMR) a solicitat ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, realizarea unei evaluari a neregulilor si intarzierilor la nivelul fiecarei Autoritati de Management in vederea identificarii cauzelor absorbtiei extrem de slabe a fondurilor europene pana in prezent pe actualul exercitiu financiar, precizeaza un comunicat publicat pe site-ul AID Romania.

Potrivit sursei citate, o delegatie condusa de Alexandru Cumpanasu a avut joi o intalnire de lucru, la sediul MDRAPFE, cu o delegatie condusa de ministrul Marius Nica, principalele subiecte de discutie vizand reducerea mandatului sefilor Autoritatilor de Management la maxim 5 ani, salarizarea la nivelul institutiilor publice care desfasoara activitati in cadrul proiectului sa se faca pe baza tarifelor din ghid, lamurirea situatiilor de catre AM POCU si AM POCA cu privire la apelurile ce au generat probleme la nivelul beneficiarilor.

“Astfel, seful AM POCU a explicat ca s-a dispus reevaluarea la nivelul celor doua apeluri de proiecte si in acest moment valoarea proiectelor aprobate (multe dintre ele picate in prima instanta din cauza unor greseli de evaluare la nivelul organismelor intermediare) depaseste valoarea totala a apelului. Cu privire la apelul de proiecte ce vizeaza AM POCA CP2 destinat partenerilor sociali, ministrul Marius Nica a declarat ca isi asuma indreptarea erorilor din perioada de programare a ghidurilor”, mentioneaza comunicatul.

CNMR precizeaza ca, in urma intalnirii cu conducerea ministerului, s-a stabilit “aducerea in legalitate a cofinantarilor stabilite de catre AM-uri pentru entitatile private, in acest moment, aceasta fiind stabilita arbitrar si fara un cadru legal”, operationalizarea ofiterului de proiect dedicat relatiei cu beneficiarii la nivelul tuturor AM-urilor, crearea unui grup de lucru CNMR-MFE pentru modificarea Ordonantei 66 in vederea simplificarii si reducerii birocratiei, precum si simplificarea programului MySmiss in vederea accesarii facile de catre beneficiari.

CNMR s-a angajat sa transmita catre MDRAPFE un material amplu care vizeaza problemele intampinate in relatia cu AM-urile. (…) in acest moment, reprezentantii CNMR au transmis conducerii MFE nemultumirea cu privire la birocratia excesiva de care se lovesc beneficiarii in acest moment. Ministrul Marius Nica a precizat ca astfel de masuri se pot lua dupa data de 31 ianuarie 2018, mentioneaza sursa citata.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.