Start-up Nation: Se semneaza pimele acorduri de finantare pe fonduri UE (ministru)

Start-up-Nation-Romania-01.png

Firmele din mediul urban, in afara de Bucuresti-Ilfov, semneaza, incepand din aceasta saptamana, primele acorduri de fiantare in programul Start-up Nation 2017, pe partea finantata din fonduri europene, a declarat, vineri, ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.

”Programul Startup Nation, incepand cu aceasta saptamana, semneaza primele acorduri de finantare pe fonduri europene” – a spus Nica, la evenimentul Topul firmelor din Romania, organizat de Consiliul National al inreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

Tot in sfera firmelor mici si mijlicii, Nica a mentionat Programul National de Dezvoltare a Antreprenoriatului, o schema de finantare de 130 de milioane de euro pentru incubatoare de afaceri, loc in care localitatile, IMM-urile, universitatile ”pot crea acel ecosistem pentru dezvoltarea activitatii IMM-urilor”.

De asemenea, incepand de saptamana viitoare 330 de milioane de euro vor fi alocati suplimentar sectorului IMM in cadrul Programului Operational Regional, decizie despre care StartupCafe.ro a mai scris.

In context, Nica a recunoscut neplacerile create solicitantilor de mecanismul romanesc de gestionare a fondurilor UE in perioada de programare 2007-2013 si a mentionat ca in aceasta perioada este in curs de modificare a Ordonantei de urgenta nr. 66/2011 privind prevenirea, constatarea si sanctionarea neregulilor aparute in obtinerea si utilizarea fondurilor europene si/sau a fondurilor publice nationale aferente acestora.

”Este adevarat, mecanismul de atragere a fondurilor eurpene nu a fost un exercitiu usor in perioada anterioara si multi dintre dumneavoasra ati fost pedepsiti pe nedrept, fi din vina anajatilor mei, fie din vina sistemului legislativ, fie din vina altora. Aceste lucruri trebuie intreptate.

Astfel, incepand de ieri am inceput procesul de modificare a ordonantei 66, in ceea ce primeste stabilirea de nereguli si fraude in sistemul de gestionare a fondurilor europene. Suntem deschisi la toate proopunerile venite din partea mediului de afaceri.

Poate acest guvern nu a avt intotdeauna deschidere ape care Ministerul Fonndurilor Europene o are in ceea ce priveste relatia cu mediul privat, dar dialogul continuu, dialogul si transparenta, pentru ministerul pe care il reprezint sunt un atu esential” – a mai spus ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.

Sursa: Startupcafe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.