CODECS & Coaching Institute: Fondurile structurale – de la oportunitate la posibilitate

Marti, 8 mai, s-a desfasurat a 15-a reuniune PM Cafe, "Fondurile structurale – de la oportunitate la posibilitate" organizata de CODECS & Coaching Institute, eveniment care i-a avut ca invitati pe Dl. Dan Nicula, Director Agentia de Dezvoltare Regionala Bucuresri, Dl. Mieczyslaw Bak, Director Jarpol Enterprise Polonia, Dl. Dan Barna, Partener Structural Consulting Group si Dl. Dragos Jaliu, Lector universitar Drd. SNSPA.

Discutiile libere intre specialistii in domeniu si invitatii lor – reprezentanti ai companiilor a caror activitate se desfasoara prin proiecte, furnizori de solutii si servicii in domeniul finantarilor, mediul academic, comunitatea profesionala a managerilor de proiect – s-au axat pe modalitatile concrete de accesare a fondurilor structurale, gestionarea lor si reusita in proiecte.

Dl. Dan Nicula, Director Agentia de Dezvoltare Regionala Bucuresti a oferit o serie de informatii importante cu privire la parteneriatul intre sistemul public si cel privat, cerintele care trebuiesc indeplinite de companiile sau firmele care vor depune proiecte si evaluarea acestora, evaluare care va fi realizata de catre expertii Agentiei. Deloc de neglijat este suma de 4,5 miliarde euro pentru finantarea diverselor proiecte din Romania in urmatorii 7 ani, si primul termen de depunere a dosarelor care ar putea fi luna septembrie, anul acesta.

Impartasind din experienta Poloniei, Dl. Mieczyslaw Bak a mentionat cateva dintre greselile si esecurile in accesarea fondurilor europene evidentiind rolul si importanta consultantilor specializati care sa indrume si sa ajute la construirea proiectelor. Anticipand aceasta necesitate, Dl. Ilie Negroiu, Director CDAMP CODECS si Vicepresedinte ROCA, a anutat cu aceasta ocazie infiintarea organizatiei ROCA – Reteaua Organizatiilor de Consultanta in Afaceri – societate cu rol de consultanta si ghidare in construirea proiectelor.

Dl. Dragos Jaliu si Dl. Dan Barna au vorbit despre posibilitatea de accesare a informatiilor prin intermediul site-urilor de profil, informatii actualizate permanent, puse la dispozitia celor interesati prin bunavointa expertilor si specialistilor in domeniu. Conform precizarilor d-lui Deputat Ioan Ghise, in perioada imediat urmatoare, in plenul Camerei Deputatilor vor fi supuse dezbaterii cateva proiecte de lege privind fondurile structurale.

Interactiunile inregistrate in discutiile purtate au permis participantilor sa descopere ca subiectul dezbatut este de mare amploare si ca drumul spre accesarea fondurilor europene poate fi parcurs usor atata timp cat cadrul legislativ se bazeaza pe reguli simple. CODECS si Coaching Institute multumesc tuturor celor prezenti si ii astepta la urmatoarea intalnire care va avea loc in data de 5 iunie 2007.

Multumim pe aceasta cale partenerilor media care ne-au fost alaturi: E-week, Finantare.ro, Managementul-proiectelor.ro, Fonduri-structurale.ro, Business-Edu.

PM Cafe este un eveniment recomandat de Cotidianul, Money Express si Smart Financial.

Sursa: CODECS, 10 mai 2007

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.