MT a semnat un nou contract finantat de UE prin ISPA

Ministerul Transporturilor (MT) a semnat un nou contract finantat de Uniunea Europeana prin Facilitatea ISPA, pentru Asistenta Tehnica pentru pregatirea pachetului de proiecte pentru infrastructura rutiera finantate prin Fondul de Coeziune.

Obiectivul acestui contract este elaborarea proiectului tehnic si a studiilor de fezabilitate pentru pachetul de proiecte rutiere finantate si implementate prin Fondul de Coeziune.

Obiectivele specifice pot fi impartite pe urmatoarele grupuri de activitati:

1. Revizuirea si actualizarea Studiilor de Fezabilitate si a Proiectelor Tehnice existente, inclusiv studiul de impact asupra mediului precum si documentatia de licitatie pentru urmatoarele sectiuni de autostrada (constructie noua – 2X2 benzi) apartinand coridorului IV TEN – T (ramura nordica):

– Nadlac-Arad (40 km), intre granita cu Ungaria si viitoarea varianta de ocolire Arad;

– Orastie-Sibiu (77 km), intre Deva/Orastie si variantele de ocolire Sibiu, incluzand si varianta de ocolire Sebes(7 km);

– Lugoj-Deva ( 91 km), intre Lugoj si variantele de ocolire Deva/Orastie.

2. Studii pentru alte sectoare de drum in sprijinul celor mentionate mai sus:

– O analiza de ansamblu (in baza informatiilor existente) privind subsectiunile Coridorului IV (Nadlac-Pitesti) si actualizarea Analizei Cost-Beneficiu in baza ultimelor date disponibile (trafic si cost);

– Studiu de intretinere al autostrazii si pregatirea licitatiei pentru sistemul de operare si intretinere pentru Arad-Sibiu;

– Strategia privind Sistemul Inteligent de Trafic pentru Romania;

– Pregatirea aplicatiilor pentru Fondul de Coeziune, a documentatiilor de licitatie si termenii de referinta pentru viitoarele contracte de lucrari si asistenta tehnica aferente urmatoarelor etape ale pachetului de proiecte pentru sectorul rutier.

Cu o valoare totala de 12.695.000.00 Euro, Contractul de Asistenta Tehnica a fost atribuit prin licitatie internationala restransa consortiului DIWI Consult International GmbH/Roughan & O’Donovan Consulting Engineers/IC Consulenten Ziviltechniker GesmbH. Durata de implementare a contractului este de 18 de luni.

Contractul a primit finantare in proportie de 85% de la Uniunea Europeana, prin programul ISPA, diferenta de 15% fiind acoperita de catre Guvernul Romaniei, de la bugetul de stat. Beneficiarul final este Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.