Combaterea crizei printr-o schimbare inteligenta a carierei profesionale

Este de inteles ca situatia de incertitudine si haos adminstrativ in care pentru o perioada Romania a plonjat razant, poate fi acum valorificata inteligent in sensul unei schimbari radicale in experienta profesionala si sansele unei cariere europene sau internationale cat mai reusite. In UE, in special pentru cei tineri, daca ne asumam ca am devenit cetateni europeni cu drepturi depline, nu mai poate fi vorba de export de materie cenusie, ci de o fireasca si fluida mobilitate pe piata fortei de munca.

Intelegand mult mai bine locul pe care il meritam, nu doar il pretindem, tinerii absolventi si profesionisti pana in varsta de circa 35 de ani au in prezent mult mai multe oportunitati decat oricand.  In acest spirit, am gandit recent o innoire din radacini a ofertei de asistenta tehnica, training si consultanta a Centrului de Excelenta fondat in anul 1998 (HouseofEurope.ro) si prin care au trecut promotii intregi de studenti si absolventi ce au reusit sa-si desavarseasca cariere spectaculoase in Europa, SUA sau Canada. Este adevarat ca nu toti au decis sa revina in tara, dar afirmarea lor cu succes in strainatate a putut face de multe ori o diferenta majora nu numai pentru ei si famiile lor, ci si pentru mediul international al organizatiilor trans-nationale, academice sau de afaceri.

Prin imbunatatirile aduse, intregul sprijin acordat sistem si progresiv membrilor afiliati la Centrul de Excelenta are in vedere o indrumare – pas cu pas -, in mod progresiv,  din momentul evaluarii abilitatilor si competentelor pana la finantarea proiectului de cariera si pasaportul catre noile orizonturi tintite de candidati. In afara experientei vaste si consolidate an de an, echipa Centrului detine si atuurile adaptabilitatii efective cu mediul universitar, comunicarii explorative cu candidatii, al concentrarii pe termene scurte in mod cat mai eficient, al unei indelungi experiente cu companiile si institutiile/programele de finantare internationale/europene etc.

Pentru toti cei motivati intr-adevar sa cunoasca mai indeaproape stilul de lucru al programului nostru nostru neguvernamental si non-profit, le recomandam sa viziteze site oficial mentionat mai sus al Casei Europei si sa ne solicite in mod direct informatii suplimentare.

About Sever Avram

Sever AVRAM - coordonator general - Platforma de Actiune si Interventie Rapida a Societatii Civile in favoarea stimularii absorbtiei Fondurilor Europene "EU-RO Clearing Funds". A lucrat ca si consilier de afaceri publice pentru Comisia Europeana in Romania si a contribuit la elaborarea capitolului de politici sociale si dezvoltarea resurselor umane din cadrul Planului national de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana. Incepand cu anul 1996,  a activat ca si consultant si/sau trainer in domeniul institutiilor si fondurilor UE, al comunicarii, relatiilor publice si lobby-ului in cadrul a numeroase proiecte europene finantate direct de Comisia Europeana de la Bruxelles,  Departamentul de Stat al SUA, Open Society Institute, precum si de mari finantatori privati internationali sau autohtoni. In urma unui proiect PHARE pe care l-a coordonat, incepand cu anul 2004, se ocupa de organizarea sub egida Platformei CEFTAC (www.ceftac.ro) a “Zilei Europene a Concurentei si Competitivitatii in Romania” si a altor evenimente pentru mediul de afaceri. Din anul 2006, a avut initiative speciale legate de absorbtia fondurilor UE, incepand cu saloanele regionale si scolile de vara de la Constantza si Baile Sovata pana la cele doua editii deja desfasurate  ale Forumului Civic si de Afaceri pentru stimularea absorbtiei fondurilor UE (Bucuresti, in 2007 si 2008). Coordoneaza activitatea de consultanta pe proiecte a CPS (Consortiul Parteneritului Strategic) si a Atelierului Interactiv de Idei, Proiecte si Investitii Inovative (www.StructuralFunds.ro).  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.