Comisar european: Marea Britanie va finanta programele UE si dupa producerea Brexit

londra-publimedia-shutterstock.jpg

Turnul cu ceas Big Ben

Guenther Oettinger, comisarul european pentru buget, a declarat pentru ziarul german Bild ca Marea Britanie va trebui sa finanteze programele Uniunii Europene pana in cel putin 2020, cu toate ca va parasi blocul comunitar in 2019, informeaza site-ul agentiei de presa Reuters.

Potrivit comisarului european, Marea Britanie va trebui sa contribuie la programele pe termen lung ale Uniunii Europene, chiar daca nu va mai face parte din blocul comunitar. Oettinger a precizat ca Marea Britanie este obligata sa-si onoreze angajamentele asumate anterior votului de anul trecut in privinta Brexit.

”Ca rezultat, Londra va trebui sa contribuie cu fonduri la bugetul Bruxellesului pana in cel putin 2020”, a afirmat Oettinger.

Comisarul european pentru buget a adaugat ca se asteapta ca Germania sa suporte costurile suplimentare generate de iesirea Marii Britanii din UE. Astfel, despartirea dintre UE si Marea Britanie va genera pierderi cuprinse intre 10-12 miliarde de euro pentru bugetul european. Oettinger a precizat ca aceste pierderi bugetare ar putea fi compensate de cresterea contributiilor pentru membrii UE.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.