Comisarul Corina Cretu a aprobat finantarea sectiunii de autostrada Tirgu Mures – Campia Turzii

cretu_martie_2018.jpg

Corina Cretu, Mika Lintilä, Finnish Minister for Economic Affairs

Comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu a aprobat o finantare de peste 246 milioane de euro din Fondul de coeziune, pentru constructia sectiunii de autostrada ce leaga localitatile Tirgu Mures, Ogra si Campia Turzii, din Romania.

“Acest proiect de mare importanta, situat pe un coridor european strategic, va contribui la crearea unei retele de transport mai rapide si mai sigure in Romania. De asemenea, va face regiunea mai atractiva atat pentru investitori, cat si pentru turism si va inlesni dezvoltarea economica, permitand locuitorilor sa reduca timpul necesar deplasarii intre Tirgu Mures si Campia Turzii la mai putin de ora”, a declarat inaltul oficial european.

Proiectul are in vedere constructia unei portiuni de 51,8 km de autostrada, cu doua benzi pe sens de circulatie, intre orasele sus-amintite, precum si a unei sectiuni de 4,7 km in apropierea orasului Tirgu Mures. Sectiunea de autostrada va face parte din coridorul 9 – Rin-Dunare –, ce leaga Strasbourg de Constanta in cadrul retelei de transport pan-european. Proiectul urmeaza a fi finalizat pana in luna octombrie 2019.

Sursa: ec.europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.