Comisarul Corina Cretu a aprobat investitii de peste 57 milioane euro in domeniul apei potabile in judetul Caras-Severin

interviu-corina-cretu.jpg

57,4 milioane de euro din Fondul de Coeziune vor fi investiti in infrastructura de distributie, gestiune si tratarea a apei din judetul Caras-Severin.

“Uniunea Europeana, prin politica de coeziune, face investitii pentru ca fiecare cetatean sa aiba acces la apa curata si sanatoasa si, in acelasi timp, pentru a proteja mediul”, a subliniat comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu.

Proiectul include, printre altele, constructia sau renovarea a peste 120 km din reteaua de distributie a apei potabile, reabilitarea a 20 de rezervoare si extinderea retelei de canalizare cu peste 160 km. El va contribui la protejarea mediului inconjurator, in special prin limitarea infiltratiilor de apa uzata in sol, intr-o zona in care traiesc aproape 138 de mii de persoane. in plus, 19.050 de locuitori din judet vor beneficia pentru prima data de acces continuu la apa potabila de calitate. Lucrarile urmeaza a fi finalizate in vara anului 2018.

Mai multe informaţii despre fondurile europene in Romania sunt disponibile in platforma de date deschise.

Sursa: ec.europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.