Aeroportul Oradea va fi modernizat cu ajutorul POS Transport

avion_aeroport.jpg

avion_aeroportAutoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Transport (AM POS T) a parafat saptamana trecuta contractul de finantare pentru proiectul “Extindere si modernizare suprafete aeroportuare la Aeroportul Oradea”.

Prin acest contract, aeroportul va beneficia de fonduri europene pentru refacerea si extinderea pistei existente si a bretelelor de acces la aceasta, precum si realizarea unei platforme de imbarcare-debarcare care sa poata asigura stationarea unui numar de 6 aeronave si a unui sistem de balizaj luminos.

Totodata va fi realizat si un sistem de iluminat pentru platforma de imbarcare – debarcare, cu piloni de iluminat echipati cu proiectoare, toate aceste lucrari fiind corespunzatoare normelor Organizatiei Aviatiei Civile Internationale (ICAO) si Reglementarilor Aeronautice Civile Romane RACR.

Proiectul are un buget total de 129.709.555 lei, din care 81.601.511 lei constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Sectorial “Transport “2007-2013, restul sumei fiind asigurata de la Bugetul de Stat si prin contributia RA Aeroportul Oradea. Implementarea acestui proiect se va realiza prin contracte de lucrari si servicii licitate de catre Aeroportul Oradea.

Lucrarile vor fi demarate la 1 aprilie 2014 si, potrivit calendarului, ar urma sa fie finalizate la 30 septembrie 2015.

Acest proiect a fost depus in cadrul Axei Prioritare nr. 2 “Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii nationale de transport in scopul dezvoltarii unui sistem national durabil de transport”, Domeniul Major de Interventie 2.4 “Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii de transport aerian”.

Sursa : AM POS T

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.