Cerere de propuneri de proiecte – EIT/comunitatea de cunoastere pentru adaptarea la schimbarile climatice si atenuarea acestora, „Orizont 2020”

pndr-ghid-nereguli.jpg

Institutul European de Inovare si Tehnologie (EIT, acronim in engleza), organism independent al UE cu sediul la Budapesta, care are rolul de a intari capacitatea de inovare a Europei, a lansat in luna decembrie 2017 o cerere de propuneri de proiecte a EIT Climate-KIC: comunitatea de cunoastere pentru adaptarea la schimbarile climatice si atenuarea acestora(comunitate infiintata in 2010).

Status: Activ
Depunere: 2 martie 2018.
Buget: nu este comunicat

Comunitatile de inovare ale EIT creeaza si gasesc solutii inovatoare la provocari majore ale societatii, in domenii precum: energia, clima, sanatatea, materiile prime, digitalizarea si hrana. Ele ofera acces la utilizarea optima a talentului, la cunoastere, finantare si la noi sectoare de afaceri pentru:

  • dezvoltarea de produse si servicii inovatoare,
  • infiintarea de noi intreprinderi,
  • formarea unei noi generatii de antreprenori.

Obiectiv general

Comunitatea de cunoastere EIT pentru schimbarile climatice (EIT Climate-KIC) cauta sa sprijine proiecte/interventii ambitioase, cu o cale clara catre un impact pozitiv care sa fie in concordanta cu obiectivele Acordului de la Paris, cu obiectivele CE si ale institutului privind impactul inovarii asupra climei si cu prioritatile sale, astfel cum sunt descrise in documentul privind prioritatile 2018 ale EIT privind acest domeniu.

Prioritati si tipuri de programe

EIT Climate-KIC utilizeaza o abordare sistematica si coerenta pentru stimularea inovarii. Procesul de crestere a inovarii este imparṭit in in patru faze distincte (idei, accelerare, demonstratie si scalare), existând programe in fiecare dintre aceste etape. in plus, sunt oferite programe complementare pentru a orchestra ecosistemele de inovare in domeniul climei si pentru a educa viitoarele generatii de lideri in acest sector.

Prioritati

  • promovarea modernizarii si descentralizarii energiei; crearea de orase ecologice si rezistente si accelerarea mobilitatii urbane curate;
  • o agricultura mai prietenoasa cu schimbarile climatice, reformarea sistemelor alimentare si amenajarea padurilor in peisaje integrate;
  • refacerea productiei de materiale; reducerea emisiilor din industrie si relansarea economiilor regionale;
  • integrarea climatului pe pietele financiare; democratizarea informatiilor privind riscurile climatice si promovarea activelor verzi bancabile in orase.

Tipuri de programe

  • Inovarea in amonte: pionierat ṣi accelerator de parteneriat;
  • Inovare intr-o etapa ulterioara: demonstratie, scalare, provocari urbane;
  • Orchestrarea ecosistemelor de inovare climatica: ecosistemele transeuropene de inovare;
  • Transformarea mintilor luminate in lideri in domeniul inovarii in domeniul climei: educatia online, formarea profesionala.

Solicitanti eligibili

Este eligibila orice entitate care se inscrie sau este deja inscrisa ca partener in cadrul comunitatii de cunoastere pentru adaptare la schimbarile climatice: centre de cercetare, autoritati locale si regionale, IMM-uri, universitati, mari companii, institute de formare/educatie, etc.

Data limita pentru depunerea aplicatiilor: 2 martie 2018.

Alte 2 cereri ale acestei comunitati sunt anuntate pentru 2018, deschiderea pentru aplicatii efectuându-se cu 8 saptamani inainte de data limita, respectiv 28 mai si 28 octombrie a.c.

Bugetul nu este comunicat!

Informatii suplimentare

  • Cererile de propuneri de proiecte se depun doar in format electronic, detalii in ghidul beneficiarului.
  • Durata de implementare depinde de tipul de program/actiune (detalii in textul cererii).
  • Procentul cofinantarii depinde de tipul de program/actiune (detalii in textul cererii).
  • Atentie: pentru 2018, mai sunt prevazute alte 2 cereri de propuneri cu termene-limita la 28 mai si 28 octombrie, iar deschiderea cererilor va avea loc cu 8 saptamâni inainte.
  • De asemenea, este de retinut ca, in timp ce EIT Climate-KIC gestioneaza disponibilitatea totala a fondurilor in conformitate cu programul de apeluri/cereri, in principiu, finantarea totala disponibila, poate diferi de la apel la apel, in functie de calitatea propunerilor primite pâna in prezent.
  • Numai organizatiile partenere care au aderat la Acordul-cadru de parteneriat (FPA) cu EIT sunt eligibile sa primeasca fonduri EIT. Cu toate acestea, organizatiile care nu au solicitat sau au primit statutul de parteneriat sunt incurajate sa participe la programele pentru care se primeste cofinantare. in cazul in care aceste organizatii doresc sa primeasca fonduri EIT, acestea sunt binevenite sa solicite statutul de parteneriat (care trebuie obtinut inainte de a primi fonduri) sau sa incheie un subcontract cu un partener EIT Climate-KIC. Pentru detalii, adresati-va unui birou local EIT Climate-KIC.

Institutie responsabila

Institutul European de Inovare si Tehnologie (EIT)
Contact pentru detalii privind aceasta cerere: [email protected]

DOCUMENTATIE

Website-ul programului

Ghidul Solicitantului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top