Comisia doreste sa simplifice procedurile de accesare a fondurilor europene

documente-proiecte.jpg

documente-proiecteComisia Europeana a desemnat un grup de persoane ce vor lucra la gasirea de solutii pentru reducerea sarcinii administrative in utilizarea fondurilor structurale si de investitii europene.

Birocratie redusa

Acest grup format il are in frunte pe Siim Kallas, fostul vice-presedinte al Comisiei Europene, Siim Kallas. Timp de 3 ani, grupul va urmari simplificarea procedurilor de accesare si utilizare a fondurile structurale si de investitii europene, acordand o atentie sporita urmatoarelor cinci prioritati:

  • Facilitarea accesului IMM-urilor la surse de finantare;
  • Folosirea practicii de “supra-legiferare” (cerintele suplimentare si obstacolele administrative de la nivel national sau regional);
  • Folosirea unor mijloace mai simple de rambursare a costurilor;
  • Cresterea numarului de folosire a procedurilor on-line (“e-coeziune”);
  • Analizarea modului in care sunt puse in aplicare proiectele initiate si administrate de comunitatile locale (dezvoltarea locala plasata sub responsabilitatea comunitatii).

Orice IMM poate apela la sprijinul nostru, chiar exista impresia generala ca procedurile sunt ori prea lungi, birocratice ori prea greoaie. Prin crearea acestui grup la nivel inalt vreau sa ne asiguram ca statele membre se vor bucura pe deplin de simplificarea masurilor incluse in noile reglementari. In ceea ce ne priveste, vom analiza ceea ce putem face pentru a imbunatati in continuare normele in vigoare.” a declarat comisarul european pentru politici regionale, doamna Corina Cretu.

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.