POC 2014-2020, Actiunea 1.2.1 – Intreprinderi inovatoare de tip start-up si spin-off

antreprenor.jpg

POC 2014-2020: AP 1, Actiunea 1.2.1 Stimularea cererii intreprinderilor pentru inovare prin proiecte de CDI derulate de intreprinderi individual sau in parteneriat cu institutele de CD si universitati, in scopul inovarii de procese si de produse in sectoarele economice care prezinta potential de crestere

Prioritate de investitii PI 1b – Promovarea investitiilor in C&I, dezvoltarea de legaturi si sinergii intre intreprinderi, centrele de cercetare si dezvoltare si invatamantul superior

Status: LANSAT
Depunere incepand cu: 27.06.2015
Buget: 80.000.000 lei

Obiectiv: realizarea de produse, tehnologii/procese noi sau semnificativ imbunatatite in scopul productiei si comercializarii.

Solicitanti eligibili:
antreprenora) Start-up-uri : intreprindere,infiintata in baza legii 31/1990, care inregistreaza o vechime de maximum 3 ani in anul depunerii proiectului
b) Spin-off-uri : intreprinderi care urmeaza sa se infiinteze pe baza unui rezultat obtinut in organizatii de cercetare de drept public (institutie de CD sau de invatamant superior).

Activitati eligibile

1) activitati de cercetare-dezvoltare (cercetare industriala si/sau dezvoltare experimentala)
2) achizitia de servicii pentru cercetare-dezvoltare (cercetare industriala si/sau dezvoltare experimentala)
3) achizitia de servicii de consultanta pentru inovare referitoare la: asistenta tehnologica; transfer tehnologic; achizitia, protectia si comercializarea drepturilor de proprietate industriala; utilizarea standardelor;
4) achizitia de servicii suport pentru inovare referitoare la: incercari si testari in laboratoare de specialitate; marcarea calitatii, testare si certificare; studii de piata;
5) activitati pentru introducerea in productie si realizare produs/ proces/ tehnologie/ serviciu, din care pot face parte de exemplu urmatoarele activitati:

 • achizitia de active fixe necorporale (aplicatii informatice, licente) necesare pentru introducerea rezultatelor cercetarii in ciclul productiv
 • achizitia de utilaje si echipamente necesare pentru introducerea rezultatelor cercetarii in ciclul productiv, dimensionate la volumul real de productie;
 • elaborarea documentatiei de introducere in fabricatie/ de punere in functiune/ de operare/ de aplicare;
 • pregatirea de fabricatie/ de punere in functiune/ de operare (experimentari, testari, incercari, analize);
 • revizuirea documentatiei tehnice de introducere in fabricatie/ punere in functiune/operare/ aplicare;
 • punerea in fabricatie/ functiune/ operare/ aplicare pentru produs/ proces/tehnologie/ serviciu (executarea seriei „zero” a produsului ori a instalatiei-pilot/realizarea procesului/tehnologiei/ serviciului nou semnificativ imbunatatite pentru clienti, ca urmare a aplicarii modelului/ procedeului/ procesului/ metodei inovative). Activitate obligatorie pentru eligibilitatea propunerii de proiect.

6) activitati de procurare de materii prime si materiale necesare realizarii proiectului (pentru activitati de cercetare dezvoltare si activitati de introducere in productie si realizare produs/ proces/ tehnologie/ serviciu).
7) activitati de informare si publicitate privind proiectul.
8) activitati pentru infiintarea si inregistrarea SPIN-OFF-urilor.

Durata maxima admisa a unui proiect este de 24 luni.

Bugetul alocat competitiei este de 80 mil. lei.

Asistenta financiara nerambursabila pe proiect: max. 840.000,00 lei si nu poate depasi echivalentul in lei a 200.000,00 Euro, la data semnarii contractului de finantare, pe o perioada de trei ani fiscali consecutivi, indiferent daca ajutorul a fost acordat din surse nationale sau comunitare.

Pentru beneficiarii care isi desfasoara activitatea in sectorul transportului rutier, valoarea totala a asistentei financiare nerambursabile este de max. 420.000 lei si nu poate depasi echivalentul in lei a 100.000 Euro, la data semnarii contractului de finantare, pe o perioada de trei ani fiscali consecutivi, indiferent daca ajutorul a fost acordat din surse nationale sau comunitare.

Valoarea grantului va reprezenta maxim 90% din valoarea totala a costurilor eligibile ale proiectului. Restul de 10% din costurile eligibile ale proiectului va reprezenta contributia proprie a beneficiarului din fonduri private.

Deschiderea aplicatiei competitii.research.ro pentru inregistrarea propunerilor de proiecte va incepe cu data de 27 iunie 2015. Depunere continua in limita bugetului competitiei.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghidul solicitantului
Website-ul programului

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: ANCSI

[caseta-final-fise]

5 thoughts on “POC 2014-2020, Actiunea 1.2.1 – Intreprinderi inovatoare de tip start-up si spin-off”

 1. Laurentiu Iordache spune:

  Buna ziua, imi puteti spune daca cu aceasta linie se poate finanta un proiect in domeniul sportului(in proiect se mentioneza si invatamant in acest domeniu.Este vorba de un sport numit Padel un sport foarte mult practicat in Spania si Argentina.)? Si daca beneficaza si ONG-urile en mediul rural.V amultumesc.

 2. legume romania spune:

  buna ziua
  sunteti draguti sa imi spuneti daca ACVACULTURA legume si peste poate intra in acest program de finantare
  va multumesc

 3. leon sorin lirca spune:

  Buna ziua

  Caut surse de finantare si cofinantare proiect de 10mil euro pentru cesiune brevete si punere in opera-productie.Se creeaza 7400 locuri de munca!

  Multumesc!

 4. ionut spune:

  Mai se poate aplica pentru acest program ?

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   Da, este o competitie cu depunere continua in limita bugetului alocat.

   Mult succes!

   Cu respect,
   Echipa Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.