Comisia Europeana: Proiectul RO-NET din Romania a fost aprobat si va primi finantare in valoare de 57,1 milioane euro

antena.jpg

antenaProiectul RO-NET a primit unda verde din partea Comisiei Europene. Astfel, pentru dezvoltarea unei infrastructuri de banda larga, a fost aprobata o investitie prin FEDR de 57,1 milioane de euro, dintr-o investitie totala de 69 milioane de euro.

In urma investitiilor, 130.000 de gospodarii cu 400.000 de locuitori, 8.500 de intreprinderi si 2.800 de institutii publice vor primi acces la internet in banda larga.

Proiectele de acest tip servesc la crearea unor conditii-cadru imbunatatite pentru mediul de afaceri si cetateni si permit regiunilor mai putin dezvoltate din Romania sa beneficieze de oportunitatile oferite de economia digitala. Acesta este un exemplu perfect privind modul in care politica de coeziune poate contribui, in mod direct, la atingerea obiectivelor definite in agenda UE pentru crestere economica, “Europa 2020”, si la dezvoltarea economica a regiunilor“, a declarat Comisarul european pentru politica regionala Johannes Hahn.

Proiectul a primit finantare in cadrul programului “Cresterea competitivitatii economice“, pe axa prioritara “TIC pentru sectoarele privat si public”, si va fi gata pana la sfarsitul anului 2015.

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.