UE aloca fonduri in valoare de 24,4 milioane euro pentru cercetarea bolii Ebola

medicamente.jpg

medicamenteDin cauza problemelor umanitatii cauzate de virusul Ebola, Comisia Europeana a decis sa ofere fonduri pentru cercetare in scopul gasirii unor solutii viabile care sa ofere populatiei protectie impotriva acestui virus periculos. De asemenea vor fi finantate si proiecte care testeaza compusi existenti si noi in tratamentul bolii Ebola.

Fondurile vor fi alocate prin programul Orizont 2020, destinat cercetarii si inovarii.

Pentru ca cercetarile sa inceapa in cel mai scurt timp, se va face o procedura accelerata. In plus, Comisia a realizat si parteneriate in industria farmaceutica tot in scopul obtinerii de noi vaccinuri, medicamente si mijloace de diagnostic privind boala Ebola.

In ceea ce priveste boala Ebola, suntem intr-o cursa in care timpul se scurge in defavoarea noastra si trebuie sa abordam situatia atat din perspectiva urgentei, cat si a solutionarii ei pe termen lung. Prin urmare, am placerea sa anunt ca vor fi puse la dispozitie fonduri suplimentare in valoare de 24,4 milioane EUR, care vor accelera cateva dintre cele mai promitatoare cercetari vizand crearea de vaccinuri si de tratamente„, a afirmat Presedintele Comisiei Europene, domnul José Manuel Barroso.

Doamna Máire Geoghegan-Quinn, comisarul UE pentru cercetare, inovare si stiinta, sustine la randul ei ca: „In contextul in care OMS reuneste reprezentanti ai comunitatii internationale astazi in Geneva, unul dintre cele mai importante mesaje este acela ca trebuie sa intensificam cercetarile vizand boala Ebola„. In plus, dumneaei considera ca: „Aceste proiecte recruteaza cei mai performanti cercetatori din mediul academic si din industria de profil in lupta impotriva acestei boli letale.”

Un grup independent de experti va evalua propunerile unor echipe de cercetare din intreaga UE si din numeroase tari terte, si ulterior se va acorda finantarea necesara demararii proiectelor.

In cadrul reuniunii de la Geneva se va pune problema accesului la vaccinurile care vor fi disponibile in viitorul apropiat, finantarea campaniilor de vaccinare si de imunizare, precum si conceptia, capacitatea de realizare si reglementarea trialurilor clinice si protectia juridica in cadrul acestora.

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top