S-a semnat prima cerere de finantare din cadrul Polului de Crestere Ploiesti

Polul de Crestere Ploiesti, contract

Beneficiarul finantarii nerambursabile din fonduri Regio este Consiliul Judetean Prahova, care primeste asistenta financiara pentru proiectul “Cresterea capacitatii de trafic prin realizarea legaturii rutiere intre DN1 si DN1B (realizarea drumului judetean de centura DJ236) in zona de nord a Municipiului Ploiesti“.

Contractul de finantare are o valoare totala de 43.912.185,38 lei, din care: valoarea eligibila nerambursabila din FEDR este de 22.365.855,59 lei, valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national este de 4.912.972,63 lei, iar cofinantarea eligibila a beneficiarului este de 556.710,78 lei.

Durata de implementare a proiectului este de 31 de luni, interval de timp in care vor fi construite urmatoarele obiective: drum judetean de centura, bretea de acces si pasaj suprateran.

“Implementarea acestui proiect va contribui la asigurarea unei infrastructuri urbane moderne si extinse si va sprijini intensificarea legaturilor comerciale intraregionale, prin asigurarea conexiunilor rutiere ale municipiului Ploiesti la drumurile nationale DN1 si DN1B si in continuare la zona periurbana din cadrul Polului. In acelasi timp, mediul de afaceri va fi sprijinit prin facilitarea accesului agentilor economici la centrele comerciale prioritare si la principalele noduri de trafic. Nu in ultimul rand, unul dintre rezultatele acestui proiect este reprezentat de crearea de noi locuri de munca prin imbunatatirea accesibilitatii si mobilitatii fortei de munca la zonele functionale din cadrul Polului”, a declarat Liviu Musat, directorul ADR Sud Muntenia.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.