Compania americana KBT confirma ca i-a fost atribuit contractul pentru construirea sistemului antiracheta de la Deveselu

DeveseluCompania americana KBT a confirmat ca i-a fost atribuit un contract de 134 de milioane de dolari de catre divizia europeana a Corpului de Ingineri al Armatei americane pentru a construi, la baza aeriana de la Deveselu, in Romania, facilitatile necesare pentru a sprijini primul sistem de aparare aeriana antiracheta la sol din Europa, relatează Business Wire, conform AgerPres.

Sistemul de aparare antiracheta Aegis Ashore va avea o contributie substantiala in a oferi protectie pentru teritoriile europene ale NATO, inclusiv Romania, adauga sursa citata. Aceasta va fi prima instalatie operationala Aegis Ashore, care este o varianta la sol a sistemului de aparare antiracheta de pe navele Marinei americane.

Conform contractului, KBR va reloca o structura de comanda de patru etaje pentru radar de pe Coasta de Est a Statelor Unite in Romania. KBR va construi in Romania toate facilitatile si intreaga infrastructura necesara pentru a sprijini sistemul de aparare, inclusiv drumuri, cladiri auxiliare, facilitati de comunicatii si securitate si alte utilitati.

“Aceasta atribuire demonstreaza puternicele capacitati tehnice si de management de proiect ale KBR, precum si istoricul nostru dovedit in a executa proiecte extinse si provocatoare din punct de vedere tehnic in intreaga lume”, a spus Andy Summers, presedintele grupului KBR Infrastructure, Government and Power. “KBR este onorata ca a fost selectata pentru a oferi sprijin pentru servicii vitale ale Departamentului Apararii al SUA si suntem nerabdatori sa finalizam cu succes si in siguranta acest proiect”, a adaugat el.

Pentagonul a anuntat la 10 iulie ca firma Kellogg Brown & Root Services Inc. (KBR) a castigat licitatia pentru construirea sistemului de aparare antiracheta la baza de la Deveselu (judetul Olt), unde urmeaza sa fie amplasati interceptori de tip SM-3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.