Compania olandeza Centric IT isi muta o parte din afaceri la Iasi

Palas_UBCCompania olandeză Centric IT intenţionează să işi mute o mare parte a activităţii de dezvoltare de software în România.

Ieri, s-a inaugurat cu mare fast noul birou din ansamblul Palas. Acesta are o suprafaţă de 1.100 mp, fiind situat în clădirea United Business Center 4. Compania olandeză este prezentă în componenta office a complexului urbanistic din anul 2012, ocupând, în total, o suprafaţă de 1.500 mp.

O dată cu inaugurarea noului birou, Centric IT şi-a lansat noua imagine. Compania a sărbătorit ieri evenimentul de rebranding, la finalul căruia a asigurat celor prezenţi un show cu lumini şi sunet, proiectat pe Palatul Culturii. Prezent la eveniment, Eelco Vissinga, directorul general Centric România a precizat că, în viitorul apropiat, firma olandeză urmăreşte dezvoltarea echipei din Iaşi.

Potrivit oficialului Centric România, în ultimii trei ani în Iaşi, echipa a acumulat o experienţă considerabilă. “Colegii din Iaşi se integrează foarte bine în cultura Centric, realizând proiecte de dezvoltare a unor produse software de ultimă generaţie. Totodată sunt vorbitori fluenţi de limba engleză. Obiectivul nostru pe termen lung este să ajungem la un număr de 300 de angajaţi la compania noastră din Iaşi”, a adăugat Vissinga. În acest sens, Centric IT va intensifica în perioada următoare colaborarea cu universităţile din Iaşi, urmând a demara o serie de cursuri şi ateliere pentru studenţii interesaţi.

Totodată, angajaţii cu vechime ai Centric IT vor acorda sprijin masteranzilor pentru realizarea lucrărilor de disertaţie în domeniu. De asemenea, oficialii Centric IT au transmis că au în plan şi derularea unor stagii de practică pentru studenţii interesaţi de proiectele companiei.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.