Companiile din Alba sunt interesate de inovare si de fonduri pentru cresterea competitivitatii economice

een_business_news_0.png

Seria de evenimente Enterprise Europe Network, care au ca scop identificarea de parteneri pentru realizarea de transfer de tehnologie si asistenta specializata cu privire la oportunitatile de finantare existente, a continuat la Cugir in 22 iunie 2017. Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru in colaborare cu Parcul Industrial Cugir, au organizat seminarul de informare „Managementul proceselor de inovare in cadrul companiilor”, la care au participat 25 de companii.

Evenimentul a avut ca tema centrala inovarea, oferind informatii de baza cu privire la conceptul de inovare, modalitatea in care inovarea poate deveni o practica manageriala, dar si informatii cu privire la finantarile disponibile pentru astfel de activitati sau serviciile de sprijin in dezvoltarea afacerilor si managementul inovarii. Companiile prezente au asistat la o serie de prezentari care au adus in centrul discutiilor: legatura dintre competitivitate economica, productivitate si inovare; dimensiunile managementului inovarii si cum pot fi acestea evaluate si imbunatatite; inovarea ca rezultat al proceselor de schimb si transfer de cunostinte, experiente, tehnologii; inovarea – cheia accesului pe piata internationala!

In acest context, expertii ADR Centru au prezentat un instrument, oferit gratuit, de evaluare a managementului inovarii. Instrumentul evalueaza cinci dimensiuni cheie, in cadrul companiei: strategia de inovare a companiei, cultura organizationala in domeniul inovarii, managementul inovarii in ciclul de viata, factorii care favorizeaza inovarea si rezultatele obtinute in urma inovarii. Alaturi de expertii Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru, prof. univ. dr. ec. dr. ing. Stelian Brad a vorbit despre intelegerea legaturii dintre competitivitate economica, productivitate si inovare, despre procesul de inovare tehnologica, tipurile de inovatii, cât si despre importanta implementarii unui sistem de management al inovarii.

Abordarea conceptului de inovare ca o conditie a competitivitatii companiilor este tot mai mult integrata in strategiile de dezvoltare pe termen lung. O mai buna gestionare a proceselor de inovare permite o adaptare mai rapida a companiei la nevoile clientilor, o mai buna relationare cu actorii si organizatiile care le pot oferi servicii si informatii, eficientizarea costurilor, dar si alte beneficii.

ADR Centru este organizatie membra Enterprise Europe Network din anul 2008, o initiativa a Comisiei Europene conceputa pentru a sprijini IMM-urile sa inoveze si sa-si dezvolte activitatea pe alte piete, oferindu-le in acest sens servicii specializate de sprijin care sunt acordate prin intermediul unor organizatii cu expertiza in aceste domenii, in fiecare regiune a Uniunii Europene.

Sursa: ADRCENTRU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.