Comuna Ghioroc, campioana la fonduri europene

617_lac-ghioroc-plaja.jpg

Fondurile europene deschid calea investitiilor pentru multe comune din Romania. Un exemplu vine de la Ghioroc, din judetul Arad, unde primaria a reusit sa castige finantare pentru un numar impresionant de proiecte europene. Cu fondurile comunitare si cu bani de la Guvernul Romaniei, localitatea va avea strazi asfaltate, un program de afterschool, element atat de rar in zonele rurale, si vor fi reabilitate si doua camine culturale vechi. Administratia comunei nu vrea sa se opreasca aici. Va depune in continuare proiecte, pana cand Ghioroc se va transforma intr-o comuna moderna si un pol turistic important.

Cunoscuta in special pentru plaja, care devine neincapatoare in sezonul estival, comuna Ghioroc din judetul Arad vrea sa se faca remarcata si altfel. in ultimii sase ani, administratia locala a pregatit proiecte care promit sa schimbe fata comunei. Totul cu bani europeni.

“Noi am inceput asa cu o logica. Am facut strategia de dezvoltare a comunei si atunci am identificat prin chestionarea tuturor cetatenilor si a societatilor comerciale de pe teritoriul comunei noastre directia inspre care ei doresc o dezvoltare”, a declarat Corneliu Morodan Popi, primar Ghioroc.

Doleantele oamenilor s-au transformat in sase proiecte diferite, care au reusit sa atraga finantarea europeana necesara.

Unul dintre proiecte, in valoare de 1 milion de euro, prevede asfaltarea drumurilor pietruite din comuna. Prioritate are cel care duce spre Plaja Ghioroc, unde in sezonul estival trecut au venit peste 100 de mii de turisti.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.