Comunicat de presă

                                                                                            

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean Iași anunţă că, începând cu data de 09 martie și până pe 15 mai 2009 Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Iași (DADR) împreună cu Oficiul Județean de Consultanță Agricolă Iași (OJCA) vor acorda asistență tehnică fermierilor ieșeni pentru completarea corectă a cererilor pentru obținerea plăților directe pe suprafață în anul 2009.

Prin dispoziția domnului Ministru al agriculturii, Ilie Sârbu, personalul tehnic din cadrul celor două instituții va fi repartizat pe fiecare comună, activitatea desfășurată constituind sarcină de serviciu pe această perioadă.

Tot începând cu data de 09 martie 2009, APIA Centrul Județean Iași va demara acțiunea de Control prin teledetecție pentru cererile de plată depuse în 2008. Scopul Controlului prin teledetecție este de a verifica declarațiile fermierilor din cererile de sprijin selectate la control. Pentru fiecare parcelă înscrisă in cererea de sprijin SAPS se verifică:

·         suprafaţa declarată;

·         cultura declarata;

·         respectarea normelor GAEC

·         amplasamentul parcelei schițate de fermier.

            În județul Iași au fost selectate pentru Controlul prin teledetecție un număr de 3.234 de cereri din 16 localități: Costuleni, Grozești, Moșna, Răducăneni, Al. I. Cuza, Hălăuceşti, Mirceşti, Mirosloveşti, Mogoşeşti Siret, Răchiteni, Butea, Ciorteşti, Dolheşti, Gorban, Prisăcani și Stolniceni Prăjescu. Controlul va debuta luni, 09 martie, la Răducăneni.

            APIA Centrul Județean Iași face apel, pe acestă cale, la autoritățile locale din comunele în care se va desfășura Controlul prin teledetecție, să vină în sprijinul nostru prin intermediul logisticii de care dispun (spații, imprimante) și al personalului (sprijin la acțiunea de notificare a fermierilor selectați pentru Controlul prin teledetecție).

 

 

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură

Centrul Județean Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.