Comunicat de presa. Campania de initiativa civica “Moldova vrea autostrada”

moldovavreaautostrada.png

moldovavreaautostradaIn ziua de luni, 24 noiembrie, Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii, Iasi a trimis o scrisoare catre Comisarul European pentru Politici Regionale prin care a reiterat rugamintea privind modificarea Master Planului General de Transport.

Acest demers face parte din campania de constientizare asupra importantei constructiei autostrazii Targu Mures-Ungheni. Singura solutie pentru a-i obliga pe politicieni sa decida asupra inceperii lucrarilor este crearea unei presiuni publice: “Trebuie ca iesenii sa constientizeze ca fara autostrada ramanem saraci, doar astfel oamenii vor presa politicienii sa le ofere sansa deschiderii reale spre vestul tarii“.

Prin scrisoarea semnata de Domnul Marius Alexa, Presedinte al Asociatiei pentru Promovarea Economiei Cunoasterii, Iasi, s-a facut un apel la Doamna Comisar European pentru Politici Europene, Corina Cretu, de a solicita Guvernului sa reia in vedere necesitatea realizarii autostrazii Targu Mures-Ungheni, aceasta insemnand liantul care ar facilita apropierea Moldovei de restul tarii si al Europei.

De asemenea, in scrisoare s-a prezentat justificarea realizarii autostrazii spre vest si reintroducerea judetelor din Moldova in circuitul dinamicii economicii, aceasta fiind prioritara pentru politicile regionale de dezvoltare echilibrata ale Uniunii Europene. Astfel, s-a facut un apel la Doamna Comisar European pentru Politici Regionale ca sa creeze conditiile necesare finantarii de la Uniunea Europeana pentru ca realizarea autostrazii spre vest sa fie posibila.

Ca stat membru al Uniunii Europene, Romania trebuie sa-i creeze Republicii Moldova toate facilitatile posibile de integrare economica, iar transportul si schimburile economice vor fi stimulate de constructia Autostrazii Targu Mures-Ungheni.

Aceasta initiativa face parte din campania civica apolitica si advocacy “Moldova vrea Autostrada“, proiect coordonat de Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii, Iasi care si-a propus sa actioneze ca o platforma de sprijinire a tinerilor intreprinzatori din Romania care doresc sa realizeze proiecte urmarind dezvoltarea economiei si societatii romanesti.

Beneficiile constructiei acestei autostrazi care ar lega regiunea de Est a Uniunii Europene de regiunea de Vest, cu tranzitul prin Romania, ar implica o crestere cu 30% a turismului si a locurilor de munca si o majorare cu 30% a exporturilor. Autostrada Targu-Mures-Ungheni ar insemna o imbunatatire exponentiala de 60% a retelei de transporturi a Romaniei.

Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii, Iasi
Presedinte Marius Alexa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.