AM POC anunta aprobarea Ghidului Solicitantului pentru Proiecte de infrastructuri de cercetare pentru institutii publice de CD/universitati, Actiunea 1.1.1 Mari infrastructuri de CD

por-ghid-finantare.jpg

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Competitivitate din cadrul Ministerului Fondurilor Europene si Organismul Intermediar pentru Cercetare din cadrul Ministerului Cercetarii si Inovarii anunta aprobarea Ghidului Solicitantului pentru Proiecte de infrastructuri de cercetare pentru institutii publice de CD/universitati, Actiunea 1.1.1 Mari infrastructuri de CD – Axa prioritara 1 din POC, aprobat prin Ordinul ministrului fondurilor europene numarul 793/14.08.2018.

Data deschiderii apelului: 21.08.2018, orele 09.00.

Prin acest tip de proiect se urmareste cresterea capacitatii de cercetare a institutiilor publice de cercetare, prin sprijinirea participarii la infrastructurile de cercetare de interes european din Roadmap-ul aprobat de Forumul de Strategie Europeana privind Infrastructurile de Cercetare (European Strategy Forum on Research Infrastructures – ESFRI) si prin crearea sau modernizarea unor infrastructuri de interes national sau regional, astfel cum au fost selectate in Roadmap-ul national al infrastructurilor de cercetare din România 2017-2027, aprobat prin Ordinul ministrului cercetarii si inovarii nr. 624/03.10.2017.

Apelul de proiecte, aferent Axei Prioritare 1 a Programului Operational Competitivitate 2014-2020, are un buget alocat de 29.411.765 mil. euro (FEDR+BS) echivalent in lei = 135.994.119 la cursul valutar inforeuro din luna august (cu posibilitatea suplimentarii acestei sume dupa aprobarea de catre Comitetului de Monitorizare a Programului Operational Competitivitate a realocarilor de fonduri propuse in cadrul Axei 1 POC). Durata maxima de implementare a proiectului este de cel mult 48 de luni de la data semnarii contractului de finantare.

Cererile de finantare se vor depune prin aplicatia electronica MySMIS2014, cu toate anexele solicitate prin Ghidul Solicitantului. Modalitatile de utilizare a aplicatiei MySMIS2014 sunt publicate pe site-urile https://2014.mysmis.ro si http://www.fonduri-ue.ro.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.