Conditii de diagnosticare si tratament mai bune pentru cetatenii Regiunii Nord-Est

Sanatatea a fost in Romania ultimilor ani permanent subiect pe agenda publica a dezbaterilor. Insuficienta spatiilor, conditiile improprii pentru desfasurarea actului medical si in general lipsa acuta de finantare sunt cel mai adesea invocate. Tocmai de aceea, obiectivul Programului Operational Regional in domeniul sanatatii il constituie imbunatatirea calitatii infrastructurii serviciilor de asistenta medicala si repartizarea teritorial – regionala echilibrata a acestora pe teritoriul tarii, pentru asigurarea unui acces egal al cetatenilor la serviciile de sanatate.

La nivelul Regiunii Nord-Est, 27,76 milioane Euro au fost pusi la dispozitie de Comisia Europeana pentru indeplinirea acestui obiectiv. 15 cereri de finantare au fost initiate de autoritatile publice din Regiune care au in administrare unitati medicale, iar 8 dintre acestea au devenit proiecte in implementare. Contractele de finantare semnate vizeaza reabilitarea celor 2 spitale judetene identificate in urma evaluarii Ministerului Sanatatii (Spitalul Judetean de Urgenta “Mavromati” Botosani si Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui), dar si modernizarea a 6 ambulatorii integrate de specialitate din Regiune.

4 dintre aceste proiecte au fost finalizate, iar pacientii beneficiaza deja de servicii de sanatate la standarde europene in cadrul ambulatoriului “Sf. Spiridon” Iasi si ambulatoriilor de urgenta din Botosani, Moinesti si Radauti. Lucrarile de reabilitare si modernizare, infiintarea unor servicii medicale noi, dar si dotarile moderne pentru cabinete vor contribui la cresterea performantelor unitatilor medicale si vor constitui factori de motivare pentru personalul medical.

Sursa: Inforegio Nord-Est

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.