Oportunitati pentru toti: PACT (Parteneri Colaborand in Training-ul pentru Indivizi cu Dificultati Specifice de Invatare)

 

Context

Reteaua Nationala de Invatare a Irlandei (NLN) are ca scop furnizarea de servicii pentru persoanele cu dificultati specifice de invatare.

In furnizarea acestor servicii, NLN a devenit constient de anumite dificultati experimentate de unii dintre studentii sai in progresul lor in educatie, training sau angajare, datorate dificultatilor de invatare si lipsa serviciilor de a asigura nevoile lor.

Institutul Blanchardstown de Tehnologie (ITB) din Dublin a intalnit dificultati similare si a inceput discutiile cu NLN in privinta abordarii acestei probleme pentru studentii cu dificultati de invatare, ce iau parte la cursurile ITB.

Plecand de la aceasta initiativa, NLN, ITB si Centrul de Descoperiri din Cardiff (Wales) au inceput colaborarea pentru a explora cum indivizilor cu anumite dificultati de invatare le pot fi furnizate serviciile care sa le faciliteze progresul pentru educatie, training si angajare. Aceasta initiativa a avut de asemenea ca scop sa adreseze probleme legate de lipsa de cunoastere si pregatire pentru personal, parinti si profesionisti.

Partenerii au decis sa creeze o aplicatie comuna prin intermediul programului Interreg IIIA pentru Irlanda si Wales, pentru a finanta sprijinirea muncii lor cu scopul de a crea o retea care sa se adreseze celor doua probleme.

Acces la educatie si serviciu

Scopul proiectului este de a sprijini persoanele cu anumite dificultati de invatare sa-si foloseasca potentialul. Proiectul ar trebui sa creasca accesul la al treilea nivel de educatie pentru persoanele care pot avea o anumita situatie, care ii poate impiedica in atingerea scopurilor lor academice.

Obiectivele specifice ale proiectului includ:
– dezvoltarea materialelor de pregatire si informare, care pot si diseminate catre populatii diverse, incluzand parinti, profesori si angajati, in anumite zone din Irlanda si Wales
– de a sustine training-uri rezidentiale si conferinte comune in Irlanda si Wales care se vor concentra pe includerea tuturor indivizilor, grupurilor si organizatiilor la nivel de stat, guvern, public si privat de a creste gradul de cunoastere despre dificulatile pe care le intampina cei cu dificultati specifice de invatare si sprijinul disponibil.
– diseminarea materialelor informative, destinate populatiei irlandeze si din Wales mentionate mai sus.
– sa promoveze pozitiv si sa creasca nivelul de constientizare a pietei de munca despre dificultatile de invatare specifice si actiunile de remediere disponibile pentru facilitarea angajarii si beneficiul angajatorului.
– sa furnizeze pregatire pentru traineri in competentele necesare pentru a furniza sprijin persoanelor cu dificultati specifice de invatate.

Rezultate

Proiectul a avut succes in producerea de materiale informative si educative, care sunt disponibile pe site-ul proiectului: www.pactsproject.com. Un CD cu programul de baza pentru training a fost de a semenea lansat si sase workshop-urilor residentiale au fost sustinute in Irlanda si Wales.

Diverse informatii au fost de asemenea trimise catre peste 1200 de persoane si organizatii din Irlanda si Wales, in zonele prestabilite. O serie de programe de training au fost realizate de scoli, colegii, furnizori de training-uri de-a lungul zonei. De asemenea au fost organizate seri de pregatire a parintilor, cu sprijinul organizatiilor.

Cost total: 911,000 euro
Contributia UE: 683,250 euro

Contact:
Blanchardstown Institute of Technology
Blanchardstown Road North
IRL, Dublin 15
Ireland
Mary, Meaney
Tel.: +353 1 885 1100
Fax: +353 1 885 1001
E-Mail: [email protected]

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.