Conferinta Finantare.ro, la a treia editie

conferinta-Finantare.ro_.jpg

VIDEO Un trai mai bun cu mai multi bani europeni?

Speakeri din Iasi, dar si din capitala, au impartasit experiente pe care le-au avut in domeniul finantarii fondurilor europene si al implementarii de proiecte. Conferinta a devenit un suport pentru cresterea ratei de absorbtie a fondurilor europene in Romania. Zeci de speakeri au fost prezenti la cea de-a 3-a editie a conferintei Finantare.ro.

Printre invitati, Vasile Isan, rectorul Universitatii “Al.I.Cuza” si Radu Onofrei, presedintele Asociatiei Consultantilor din Romania pentru Accesarea Fondurilor Europene, au vorbit despre experientele avute in accesarea fondurilor europene pentru diverse proiecte. Acestia au dat si sfaturi despre cum un proiect finantat de bani europeni sa se transforme intr-un real succes.

Radu Onofrei, presedinte ACRAFE: Trebuie sa aveti o responsabilitate foarte mare si sa incercati sa nu generati proiecte de 2 milioane de euro sau de 500 de mii de euro doar pentru ca un anumit program permite acea suma maxima. In aparenta poate sa fie cheia succesului, in realitate poate sa fie elementul care sa duca la esecul unui proiect.

La conferinta a participat si staretul Arhimandrit Vitalie Danciu de la Manastirea Golia, lacas restaurat cu bani europeni.

Arhimandrit Vitalie Danciu, staret Manastirea Golia Iasi IN: Finalizarea acestui proiect de restaurare si consolidare a Manastirii a dus la o crestere a numarului de turisti care viziteaza manastirea. De fapt asta a fost si tinta proiectului de restaurare si consolidare si a pelerinilor care viziteaza manastirea Golia. Este un lucru cert ca dezvoltarea turismului la noi in Romania ar trebui sa fie tinta dezvoltarii economice din tara si atragerea de proiecte europene.

Cei prezenti au fost indemnati sa invete din experientele speakerilor si sa incerce sa sa fereasca de greselile pe care acestia le-au facut.

Carmen Dumea, coordonator proiect Conferinta Finantare.ro: Dumnealor si-au expus din cunostinta si din experienta in cele doua domenii, surse de finantare si managmentul proiectelor pentru ca toti participantii sa preia cat mai mult din ceea ce cunosc si stiu in domeniile respective, sunt experti in domeniu. Se spune ca nu avem mult timp in viata ca sa facem greselile altora asa ca e mai bine sa invatam din ceea ce au experiente altora si sa evitam ca noi sa ne confruntam cu aceleasi probleme.

Conferinta Finantare.ro va mai avea loc la Bucuresti si la Cluj Napoca.

Sursa: TELE M

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.