Consiliile judetene sunt sprijinte de ministerul Sanatatii pentru deblocarea proiectelor transfrontaliere in domeniul sanitar

sanatate.jpg

Consiliile judetene din partea de vest a tarii vor beneficia de sprijinul Ministerului Sanatatii pentru elaborarea si depunerea unor proiecte transfrontaliere in domeniul sanitar, astfel incat sa fie evitate problemele ce ar putea aparea o data cu deschiderea liniilor de finantare, la 1 iunie, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

In acest sens, ministrul Sanatatii, Florian Bodog, si presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, s-au intalnit vineri, la Oradea, cu presedintii consiliilor judetene din Bihor, Satu-Mare si Timis, pentru identificarea solutiilor optime in vederea deblocarii proiectelor transfrontaliere finantate prin Programul Romania – Ungaria. La discutii au mai luat parte si reprezentantii Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Oradea pentru Granita Romania-Ungaria (BRECO).

“Am reusit sa ajungem la o intelegere si am facut pasi importanti pentru a debloca o situatie cu care se confrunta Consiliile Judetene din Vestul tarii care doresc sa depuna proiecte transfrontaliere pe domeniul sanitar. Am convenit ca la solicitarea acestor Consilii Judetene, Ministerul Sanatatii si Consiliul Concurentei sa elaboreze si sa transmita documentatiile necesare, astfel incat la data lansarii liniei de finantare, adica pe 1 iunie, acesti beneficiari sa poata depune proiectele strategice pe domeniul Sanatatii fara a intampina probleme privind interpretarea unor prevederi pe tema unui potential ajutor de stat”, a precizat ministrul Sanatatii, Florian Bodog.

Intalnirea de la sediul CJ Bihor a fost organizata de catre Ministerul Sanatatii, ca urmare a dispozitiilor primite de la premierul Sorin Grindeanu in sedinta de guvern din 12 aprilie.

Sursa: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.