Consiliul Judetean Bihor a semnat contractele de executie pentru primele doua bazine didactice de inot

Sedinta-Consiliul-Judetean-Bihor-300x172.jpg

Orasele Sacueni si Nucet din Bihor sunt primele din cele noua localitati urbane din judet care au primit finantare de la Consiliul Judetean pentru constructia cate unui bazin didactic de inot, in cadrul unui proiect al forului judetean.

“Anul trecut, Consiliul Judetean Bihor, Agentia de Dezvoltare Durabila (ADD), a initiat acest proiect. telul nostru este ca fiecare copil de clasa a doua din orasele noastre sa reuseasca in orele de sport sa invete sa inoate. Este unul din scopurile noastre pentru care aceste bazine semiolimpice acoperite care se construiesc. In doua locatii s-au semnat, la finele lunii decembrie, contractele de executie, anume la Sacueni si la Nucet, si acum, in primele zile ale anului nou, se predau amplasamentele. Sper ca in februarie mai semnam doua contracte”, a declarat presedintele CJ Bihor, Pasztor Sandor.

Asociatia de dezvoltare intercomunitara ADD Bihor a demarat, in 2018, un proiect privind constructia a noua bazine didactice in municipiile Marghita, Salonta si Beius si in orasele Alesd, Valea lui Mihai, stei, Vascau, Nucet si Sacueni, membre ale ADD.

Bazinele didactice (semiolimpice) sunt destinate scolilor pentru initiere, iar dupa orele de inot pot fi deschise si pentru agrement. Functionarea si intretinerea bazinelor va fi asigurata de catre autoritatile locale, ele urmand sa stabileasca si pretul abonamentelor.

Contractul de executie al bazinului didactic de la Sacueni are valoarea de 4,58 de milioane de lei, cu TVA, plus suma de 50.000 de lei pentru dotari ulterioare, conform lui Pasztor. Proiectul prevede constructia, finisajele, realizarea grupurilor sanitare, vestiarelor. Investitia are termen de finalizare inceputul anului 2020 si o perioada de garantie de 36 luni.

Proiectul bazinului didactic din Nucet este finantat de Consiliul Judetean Bihor, prin ADD, cu 3,58 milioane de lei, TVA inclus. Termenul de executie este de 12 luni, iar garantia de buna executie este valabila tot 36 de luni.

In prezent sunt in faza de executie proiectele tehnice (PT) pentru bazinele din stei, Valea lui Mihai si Marghita, in primavara anului 2019 urmand sa fie realizate PT-urile pentru bazinele din Beius si Salonta.

Potrivit vicepresedintelui CJ Bihor, Ioan Mang, conducerea CJ Bihor lucreaza, deocamdata, din fondurile proprii, dar cauta si modalitati de finantare atat de la Guvern, cat si din fonduri europene care ar putea fi atrase pentru aceste obiective.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.