Galati: Investitii de 15,5 milioane lei, decontate din fonduri europene

CJ-Galaţi-300x198.jpg

Consiliul Judetean Galati a obtinut rambursarea a peste 15,5 milioane lei prin Programul Operational Regional 2014-2020, in cadrul apelului care permite decontarea din fonduri europene a investitiilor realizate din fonduri proprii, investitii care au fost finalizate sau sunt in curs de finalizare, se arata intr-o informare transmisa joi de biroul de presa al institutiei.

“Vom deconta din bani europeni doua proiecte de investitii din domeniul sanatatii. Este vorba despre dotarea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta “Sf. Apostol Andrei” cu 80 de echipamente medicale si despre proiectul de modernizare si extindere a sectiei de Radioterapie din cadrul aceleiasi unitati medicale. Cei peste 15,5 milioane lei pe care ii vom recupera de la Uniunea Europeana vor fi investiti tot pentru modernizarea si dotarea cu aparatura medicala a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Galati”, a declarat presedintele CJ Galati, Costel Fotea.

In cadrul acestor proiecte vor fi decontate 80 de echipamente medicale in valoare de 10.480.578 de lei. 73 de aparate medicale au fost deja achizitionate, iar sapte sunt in curs de achizitie. Cele mai importante echipamente medicale care au fost deja achizitionate sunt un craniotom complet echipat, o linie endoscopica urologica joasa, un microscop pentru microchirurgie, lampa scialitica, aparate de anestezie si aparate de ventilatie mecanica. in perioada urmatoare, se vor finaliza procedurile pentru achizitionarea a trei aparate de radiologie, un sterilizator, un mamograf, un ecograf 3D si a unui modul complet de sterilizare.

De asemenea, va fi decontata investitia pe care Consiliul Judetean Galati o realizeaza din bugetul propriu pentru extinderea si amenajarea sectiei de Radioterapie din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta “Sf. Apostol Andrei”. Valoarea investitiei este de 5.040.293 de lei, suma care include contractul de executie, serviciile de realizare a expertizelor tehnice si elaborare a documentatiilor tehnice aferente tuturor fazelor de proiectare, dirigintia de santier, precum si toate cheltuielile legate de plata cotelor si a taxelor legale.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.