Consiliul Judetean Iasi da unda verde pentru finantarile nerambursabile

banci-indatorare.jpg

bani_numaratConsilierii judeteni vor aproba Programul pentru acordarea de finantari nerambursabile in anul 2016 pentru activitati nonprofit de interes judetean. Banii vor veni din vistieria Consiliului Judetean (CJ) iar programul este impartit in doua sesiuni, una de selectie exclusiva a proiectelor culturale si proiectelor sociale, si alta de selectie exclusiva a proiectelor de tineret.

Sesiunea de selectie a proiectelor culturale si proiectelor sociale, implementarea si plata acestora este cuprinsa in intervalul martie 2016 – 16 decembrie 2016, iar sesiunea de selectie a proiectelor de tineret, implementare si plata acestora este cuprinsa in intervalul aprilie 2016 – 16 decembrie 2016.

„Scopul programului este stimularea persoanelor fizice sau juridice fara scop patrimonial, asociatii ori fundatii constituite conform legii sau a cultelor religioase recunoscute conform legii, care desfasoara activitati culturale, sociale sau de tineret, pentru realizarea unor obiective de interes public local. Se urmareste accesul tinerilor la specializare profesionala, asigurarea conditiilor adecvate integrarii socio-profesionale a tinerilor, conform necesitatilor si aspiratiilor acestora si promovarea dialogului intercultural ”, au precizat reprezentantii CJ.

Astfel, pentru anul acesta, suma alocata programului este de 750.000 si va fi impartita astfel: 350.000 pentru capitolul cultura, recreere si religie, 200.000 pentru asigurari si asistenta sociala si 200.000 pentru tineret. Cuantumul contributiei de la bugetul judetului este, la capitolul cultura scrisa, de maxim 90% din valoarea totala eligibila a proiectului, dar nu mai mult de 15.000 lei si maxim 90% din valoarea totala eligibila a proiectului pentru alte proiecte culturale, sociale si activitati de tineret, dar nu mai mult de 25.000 lei.

Sursa: ziarulevenimentul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.