Consiliul Judetean Iasi pregateste un mega-contract de consultanta, pentru atragerea de fonduri nerambursabile

Adomnitei.jpg

AdomniteiConsiliul Judetean va cheltui in urmatorii patru ani pe hartii mai mult decat pe asfaltul de pe drumurile judetene.

Conducerea CJ si-a anuntat intentia de a incheia un acord-cadru de servicii de consultanta si proiectare tehnica in vederea elaborarii documentatiilor necesare obtinerii de finantari prin fonduri nerambursabile.

Practic, CJ este dispus sa plateasca in urmatorii patru ani intre 30 si 140 milioane de lei pentru a avea la dispozitie in orice moment documentatiile necesare depunerii de cereri de finantare a proiectelor proprii.

In schimbul banilor pe care-i va plati pentru consultanta, CJ se asteapta sa obtina finantari cuprinse intre 350 milioane de lei si 1,4 miliarde de lei, ca si alte 200 milioane de lei drept credite.

Firma care va castiga licitatia organizata de CJ va trebui sa gaseasca finantari externe pentru proiecte vizand prioritatile strategice ale orasului, respectiv sectorul agro-industrial, resursele de cercetare-dezvoltare, protejarea patrimoniului cultural, reabilitarea infrastructurii si a domeniului social.

Totodata, consultantul va avea sarcina sa intocmeasca studiile de prefezabilitate si fezabilitate necesare. Conform presedintelui CJ, Cristian Adomnitei, contractarea unui consultant specializat este necesara pentru ca institutia judeteana sa nu fie nevoita sa parcurga toate etapele de contractare a serviciilor de consultanta pentru fiecare proiect in parte.

Licitatia va fi organizata pe 12 septembrie. Din punctajul total, 60% reprezinta oferta financiara, iar 40% modul in care ofertantul intelege obiectivele proiectului si rezultatele asteptate.

Document anexat:

Hotararea CJ Iasi privind contractarea serviciilor de consultanta (PDF)

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.