Consiliul Judetean Tulcea a semnat trei contracte de finantare pe POR pentru imbunatatirea infrastructurii regionale

Horia-Teodorescu.jpeg

Consiliul Judetean Tulcea a semnat trei contracte de finantare pe Programul Operational Regional (POR) 2014-2020, acestea vizand imbunatatirea infrastructurii regionale, a declarat presedintele institutiei, Horia Teodorescu.

Acesta a adaugat ca in perioada urmatoare vor mai fi semnate alte cinci sa fie cinci contracte. “Pana acum, Consiliul Judetean a semnat trei contracte de finantare pe POR si urmeaza sa mai semneze alte cinci. Trei dintre ele vizeaza reabilitarea unor drumuri, iar doua contracte au in vedere reabilitarea unor monumente istorice”, a mentionat presedintele CJ.

Unul dintre cele trei contracte de finantare semnate de CJ pe POR va primi alocare prin mecanismul Investitii Teritorial Integrate-Delta Dunarii (ITI-DD), are o valoare de 31,45 milioane lei si vizeaza reabilitarea infrastructurii de transport regional Enisala-Babadag-Slava Rusa.

“Cred ca pe POR nu va fi o absorbtie foarte mare, tinand cont ca mare parte din bani era alocata Primariei municipiului care nu a reusit sa se incadreze in termenele de depunere a proiectelor. Sa dea Dumnezeu ca la urmatoarele apeluri sa reuseasca sa faca acest lucru pentru a avea o absorbtie mare pe POR”, a mai spus Horia Teodorescu.

Proiectul semnat de CJ pe POR care va fi finantat prin ITI-DD acopera o treime din alocarea bugetara estimata pe masura care vizeaza imbunatatirea infrastructurii de importanta regionala.

Celelalte proiecte vizeaza modernizarea drumurilor de importanta regionala care nu se afla in aria acoperita de mecanismul financiar ITI-DD, Valea teilor-Nicolae Balcescu (52,23 milioane lei) si Stejaru-Cerna (98,18 milioane lei).

ITI-DD este singura investitie teritorial-integrata care se implementeaza in Romania in actuala perioada de programare. Acest mecanism financiar nou la nivel european presupune alocarea unor fonduri din mai multe programe operationale unei zone delimitata geografic, cu un anumit specific, in vederea dezvoltarii si are un buget total estimat de 1,1 miliarde de euro din fonduri europene, la care se adauga finantarea nationala.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.