Iulia Samoila: “Despre un expert AFIR..”

iuliasamoila-2.jpg

Iulia Samoila scrie pe blogul sau despre expertii AFIR.

“Dupa o colaborare buna cu OJFIR-ul de la „curbura tarii” (si asta va spun pe bune, fara pic de ironie, cu oameni respectuosi, cu pareri discutate, pareri pro si contra dar in termeni ai respectului), ne mutam la o aruncatura de bat, alt OJFIR, alt om, aceeasi procedura, acelasi sistem de concepere al proiectului, definitia bunului simt se modifica complet, respectul fata de om dispare, atacuri la persoana, desi nu ne cunoastem, ci pur si simplu „nu sunt din zona”.

Acest articol vine in urma vizitei pe teren la un proiect pe sM 6.1., intr-un judet aflat in Regiunea 2 (o sa evit, initial, sa dau mai multe detalii, desi stiu ca multi dintre voi o sa intuiti despre ce vorbesc si la ce ma refer:))). Si cum va spuneam anul asta am facut o incercare si am depus mai multe proiecte pe 6.1. la mai multe judete, desi stiu regula ca toti urmam aceeasi procedura, dar de fapt nu urmam aceeasi procedura.

Si cum spuneam, vine momentul vizitei, solicitantul frumos pe teren, ii intampina pe cei 2 experti, un pic cam ofuscati, acum nu inteleg daca din cauza caniculei, din lipsa limonadei, din cauza faptului ca vizita a fost vineri la ora 15:00 sau de la simpla natura a lor. Dupa ce se mai discuta una alta pe tema vizitei, se ajunge la întocmirea  planului de afaceri si in mod evident la „abilitatile” consultantului. Subiectul asta imi creeaza asa un cumul de sentimente, pentru ca o parte dintre ei incep a-ti judeca munca de parca ai fi cel mai prost om de pe pamant si oricum totul pe un ton de zeflemism la cote ridicate. Reiau ideea, ca sa fie clar pentru toata lumea, vorbesc despre un plan de afaceri intocmit de mine, depus la 2 OJ-uri diferite, evident acelasi stil de lucru, la unul dintre ele totul bine si frumos, colaborare „umana”, la celalalt am fost transformata intr-un balaur, care vrea sa strice munca solicitantului si evident varza totala, experienta nu mai mult de un an:)).

Acum as avea 2 puncte de discutat, legat atitudinea expertului respectiv, munca acestuia, si despre ceea ce ar trebui sa insemne de fapt un plan de afaceri pentru SM 6.1.”

Citeste continuarea articolului pe blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.