Consiliul Local Satu Mare a aprobat Planul de Mobilitate Urbana si Strategia de Dezvoltare, pentru accesarea a 26 milioane lei fonduri UE

7250331146_59bb1e287c_b.jpg

Consiliul Local (CL) al municipiului Satu Mare a aprobat, in sedinta de pe 16 august, Planul de Mobilitate Urbana si Strategia Integrata de Dezvoltare Urbana, documente care cuprind principalele proiecte pentru care municipalitatea doreste obtinerea de fonduri europene nerambursabile in valoare de circa 26 de milioane de lei.

Primarul Kereskenyi Gabor a declarat ca aceste documente sunt imperios necesare in vederea atragerii fondurilor europene. “Este vorba de doua proiecte importante in ceea ce priveste accesarea fondurilor europene. Am discutat foarte mult despre aceste doua documente, Planul de Mobilitate Urbana si Strategia Integrata de Dezvoltare Urbana a municipiului Satu Mare. Din pacate, suntem printre ultimii din Regiunea de Nord-Vest care reusim sa adoptam aceste documente, fara care nu putem accesa fonduri europene. Efectuarea acestor documente a fost contractata, in ce priveste planul de mobilitate, in data de 13 septembrie 2016, iar strategia integrata de dezvoltare urbana 27 aprilie 2017. Sunt documente imperios necesare pentru accesarea fondurilor, stiti foarte bine ca avem la dispozitie multi bani in ce priveste dezvoltarea orasului din aceste axe a Programului Operational Regional, este vorba de 26 milioane de euro“, a declarat Kereskenyi.

Printre proiectele cuprinse in strategie se numara realizarea a doua pasarele pietonale si pentru biciclisti peste raul Somes, a inca doua pasarele pentru pietoni in intersectii aglomerate, a unor piste de biciclisti, asfaltarea unor strazi, achizitia de autobuze electrice sau hibride si modernizarea mai multor scoli.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.