Consultant pe fonduri europene: Cererile de finantare depuse in prima saptamana au insumat intregul buget alocat de 150 milioane de euro

gaini_ferma.jpg

gaini_fermaBatalia pentru fonduri europene are toate sansele sa fie castigata de fermierii romani care se mobilizeaza la timp. Potrivit firmei de consultanta Acces Project Investments, cand vine vorba de finantarile prin Programul National pentru Dezvoltare Rurala 2014-2020, “exista multi doritori, asteptarea a fost lunga, iar fiecare fermier vrea sa ia cat mai mult“. Totodata, specialistii apreciaza ca exista toate premisele ca “absorbtia acestor bani sa fie destul de rapida si ca banii sa nu ajunga pentru toti ce interesati“.

Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020 poate fi privit ca o adevarata oportunitate pentru atenuarea punctelor slabe si incurajarea punctelor tari ale domeniului agricol, progresul realizat prin PNDR 2007-2013 fiind considerat un adevarat avantaj nu numai de catre fermieri. Astfel, potrivit consultantilor de specialitate, desi in noua sesiune de programare, PNDR contine numai 13 masuri fata de 24 din perioada 2007-2013, aria de cuprindere a acestora raspunde nevoilor actuale ale sectorului, motiv pentru care de la lansarea apelului pe Masura 121 Modernizarea exploatatiilor agricole si Ferma de familie si pana la momentul actual, cererile de finantare depuse insumeaza intregul buget alocat prin program, respectiv 150 milioane de Euro.

Mai multe detalii: Agrointel.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.