Consultanta in management si afaceri – avantaje

consultancy.jpg

codrinpaveliucMulti oameni incearca sa inteleaga ce este un consultant in management si cu ce se ocupa acesta. De ce este, in zilele noastre, necesar, daca nu obligatoriu, ca o companie sa apeleze la servicii de consultanta in management si afaceri? Ar trebui sa va intrebati insa:

“Pe mine ce ma separa de restul? Ce ma individualizeaza?”

Individualize yourself

Un consultant in management este o persoana specializata in cadrul unei organizatii pe una sau mai multe arii de competenta cum ar fi dezvoltare strategii organizationale, implementare TIC, managementul lantului de aprovizionare sau aceasta persoana isi poate canaliza toate resursele intr-o singura directie fiind specializata pe un singur domeniu cum ar fi: bancar, IT&C, agricultura, mediu.

Consultantii in management pot avea orice varsta si pregatire profesionala, ei detinand anumite trasaturi ce ii individualizeaza fata de personalul din alte domenii:

 • Interes pentru invatare (in general, consultantii au un caracter autodidact);
 • Capacitate reala de solutionare a problemelor intampinate;
 • Determinare;
 • Spirit de echipa;
 • Gandire logica si analitica;
 • Abilitati de comunicare;
 • Creativitate.

Consultantii in management pot oferi clientilor o viziune independenta, obiectiva asupra problemelor chestionate prezentand o directie noua si indicand pasii ce ar trebui urmati. Un consultant diagnosticheaza problemele si vine cu posibilele solutii de rezolvare a acestora evaluate in prealabil, realizand sarcini ce necesita competente utilizate rareori in cadrul companiei-beneficiar.

Consultantul poate implementa solutii noi instruind, totodata, si angajatii companii in folosirea acestora. In final, consultantul in management constituie o resursa suplimentara la indemana oricarei companiei pentru o durata determinata de timp pentru rezolvarea unei situatii ce necesita expertiza de specialitate. Oferta mea de servicii in domeniul consultantei in management si afaceri cuprinde.

 • Consultanta in management si afaceri:

– Diagnostic organizational;

– Asistenta in schimbarea organizationala;

– Dezvoltare strategii de dezvoltare organizationala.

 • Consultanta manageriala personalizata (coaching)

– Servicii de consultanta in afaceri (identificare oportunitati de afaceri, organizare de vizite si intalniri de afaceri, seminarii);

– Analiza si consiliere in deschiderea de noi filiale ale companiilor;

– Servicii de management de proiect (dezvoltare proiect, evaluare si monitorizare, implementare);

 • Consultanta in turism (studii de prefezabilitate, oportunitate afacere, obtinere de finantare din capital propriu sau imprumutat sau fonduri structurale, evaluarea strategiei optime de operare, cercetare, servicii de dezvoltare a afacerii, consiliere a managementului, dezvoltare destinatii turistice)

– Servicii de consultanta in managementul inovarii

 • Consultanta pentru accesarea fondurilor nerambursabile:

– Servicii de consultanta pentru identificarea surselor de finantare adecvate ideilor de proiect;

– Asistenta pentru elaborarea cererilor de finantare (IMPACT, Fonduri structurale, programe-cadru de cercetare ale UE, programe guvernamentale) si intocmirea proiectelor pentru obtinerea de finantare nerambursabila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.