Consultanti austrieci vor ajuta Ministerul Agriculturii sa pregateasca viitorul Program National de Dezvoltare Rurala

Caravana_PNDR_confIn vederea elaborarii documentelor programatice pentru perioada 2014-2020, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) beneficiaza de consultanta furnizata de consortiul format din SC GBI Consulting, Mehlmauer-Larcher&Kastner OG, in asociere cu: Institutul Federal pentru Economie Agrara (AWI) din Austria, S.C. Getbusiness International SRL, Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Pedologie, Agrochimie si Protectia Mediului ICPA Bucuresti, KPMG Romania SRL, Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe Agrostar si Academia de Studii Economice din Bucuresti.

Consultantul a fost selectat in urma unei proceduri de achizitie publica pentru implementarea proiectului „Asistenta tehnica pentru pregatirea perioadei de programare in domeniul dezvoltarii rurale 2014-2020”.

Potrivit prevederilor Regulamentului FEADR, Autoritatea de Management este responsabila pentru elaborarea si negocierea cu Comisia Europeana a Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020, beneficiind, in acest scop si de consultanta consortiului care va sprijini Autoritatea de Management in organizarea si desfasurarea procesului de programare pentru perioada 2014-2020, precum si a procesului de consultari cu partenerii economico-sociali si de mediu.

In acest scop, la nivelul MADR au fost demarate sedinte de lucru inter-institutionale la care participa specialisti din cadrul departamentelor tehnice ale MADR si ale institutiilor subordonate.

Activitatea desfasurata in cadrul sedintelor de lucru vizeaza definitivarea descrierii situatiei actuale a Romaniei, a analizei SWOT si identificarea nevoilor pentru stabilirea masurilor de dezvoltare rurala relevante, corelate cu domeniile de interventie.

Documentele vor fi supuse dezbaterii in cadrul Grupurilor de Lucru si Comitetului Consultativ Tematic (CCT), constituite la nivelul MADR.

Documentele de programare rezultate vor fi supuse consultarii grupurilor de lucru si validate, la inceputul lunii octombrie, in cadrul Comitetului Consultativ Tematic, coordonat de catre Ministerul Fondurilor Europene impreuna cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Rolul CCT este de a stabili si prioritiza investitiile la nivel sectorial si regional, pe baza documentelor realizate in cadrul grupurilor de lucru subsecvente.

Sursa: MADR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top