Consultare publica europeana in vederea evaluarii platformei Europeana – patrimoniul cultural in format digital

competitivitate-proiecte.jpg

Comisia Europeana invita organizatiile si publicul larg – orice persoana cu un interes personal sau profesional fata de patrimoniul cultural digital sau fata de platforma Europeana – sa-si prezinte opinia, experienta si asteptarile privind aceasta platforma printr-o consultare publica deschisa pana la 14 ianuarie 2018.

Platforma asigura accesul la peste 53 de milioane de lucrari, inclusiv imagini, texte, inregistrari video si audio, precum si materiale 3D din colectiile a peste 3.700 de biblioteci, arhive, muzee, galerii si colectii audiovizuale din intreaga Europa. Ea poate fi folosita de profesori, artisti, experti din institutiile culturale sau sectorul creativ, dar si de cetateni care cauta informatii online despre cultura. Materialul digitalizat din institutiile culturale poate fi reutilizat pentru a se dezvolta: continut educational, documentare, aplicatii turistice, jocuri, animatii, instrumente de proiectare, etc. Europeana va fi strans asociata cu „Anul european al patrimoniului cultural 2018” si va continua sa urmareasca obiectivele Strategiei europene 2015 – 2020: “Noi transformam lumea cu ajutorul culturii”.

Lansata de catre Directia Generala Retele de Comunicare, Continut si Tehnologie (DG CNECT), consultarea vizeaza o evaluare a platformei, iar rezultatele vor contribui la stabilirea detaliilor de evolutie ulterioara.

Varianta in limba romana a chestionarului este disponibila la adresa: https://ec.europa.eu/info/ consultations/public- consultation-europeana- europes-digital-platform- cultural-heritage_ro

Contact oficial pentru detalii sau lamuriri: [email protected]

Susa: UNCJR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.